Круглий стіл із нагоди річниці від дня народження Євгена Коновальця відбувся у Каневі

Круглий стіл із нагоди річниці від дня народження Євгена Коновальця відбувся у Каневі

З нагоди 125-ої річниці від дня народження видатного українського діяча Євгена Коновальця, канівчани на круглому столі обговорили його внесок у розвиток націоналізму. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Kanos».

На захід завітав директор музею Євгена Коновальця у Зашкові Ігор Селецький, який розповів основні віхи біографії першого голови ОУН, його вклад у розбудову націоналізму і те, чому саме зараз ми могли б повчитися у Коновальця.

Згодом відбулася презентація книги письменника, який захищає цілісність України на Сході, Бориса Гуменюка. Остання була написана під час бойових дій і має назву «Блокпост».

По завершенню презентації, присутні поставили її автору досить багато хвилюючих питань – про війну, про допомогу держави, про сьогоднішню позицію Української Військової Організації, яку він очолює.

Відзначимо, що наряду із вище згаданими гостями та небайдужими канівчанами, участь в круглому столі також взяли перший заступник міністра культури України Ігор Ліховий, міський голова Ігор Ренькас, його заступник Наталія Матінова, генеральний директор Шевченківського національного заповідника Мар’ян Піняк, чинні та колишні депутати міської ради та багато інших.

Після обговорення, його учасники поклали квіти до могили Тараса Шевченка та Олекси Гірника, відвідали Шевченківський музей.

Завершилося ж відзначення роковин народження Євгена Коновальця традиційним козацьким кулішем від Василя Тертичного та невимушеним спілкуванням на березі Дніпра.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x