Працівники «Черкасиобленерно» підготували електромережі до зими

Працівники «Черкасиобленерно» підготували електромережі до зими

Близько 50 кілометрів повітряних ліній звільнили від дерев і чагарників працівники «Черкасиобленерго». За словами адміністрації ПАТ, для цього довелося вирубати майже 12 тисяч дерев. Такі дії потрібні для того, щоб попередити аварійну ситуацію, яка виникла 18 січня цього року. Внаслідок негоди дерева не витримали ваги снігу та звалилися на дроти електроліній. Тоді чотири населених пункти Черкащини і значна частина обласного центру на три доби залишилися без світла, опалення та води.

Працівники «Черкасиобленерно» підготували електромережі до зими

Основні роботи з розчищення територій, через які проходять лінії електромереж проводилися на ділянках Поляна-Сокирне 1 та Поляна-Сокирне 2. Саме ці мережі живлять насосну станцію «Черкасиводоканалу».

– З початку року працівниками «Черкасиобленерго» велися беззупинні роботи по приведенню охоронних зон повітряних ліній до технічно-справного стану. До розчистки мереж залучалися робітники з районів, що працювали сім днів на тиждень включно з суботою та неділею, – говорить заступник директора технічного з високовольтних мереж ПАТ «Черкасиобленерго» В’ячеслав Гайко. – Ми виявили таку ситуацію, що деякі ліси є «нічийними», тобто їх власники не встановлені. Відтак були проблеми з отриманням лісорубних квитків. Писалися десятки звернень у різні інстанції, і наразі можемо констатувати, що станом на 1 листопада роботи повністю закінчені.

Основні роботи проводили з квітня по листопад. На ділянках працювали 50 робітників «Черкасиобленерго». Використовували також і спеціалізовану техніку. За допомогою зверталися також і до працівників лісових господарств, але виключно для того, щоб ті використали за призначенням зрізану деревину.

Працівники «Черкасиобленерно» підготували електромережі до зими

– Коли минулої зими негода залишила Черкаси 18 та 19 січня без води, у «Черкасиобленерго» був створений штаб для ліквідації надзвичайної ситуації при підтримці міської ради, Черкаської ОДА і особисто Юрія Ткаченка. Були отримані всі необхідні дозволи, отримані порубочні білети, – розповідає голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук. – І наразі можу констатувати, що працівниками товариства проведена значна робота по унеможливленню минулорічної ї ситуації. Більш того, електролінії захищені від можливого падіння дерев на наступні п’ять, а то й десять років, якщо просто підтримувати ці ділянки в належному стані.

Владислав Бедринець

Фоторепортаж із заходу можна переглянути тут.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x