У ЧДТУ вшанували великого Каменяра

У ЧДТУ вшанували великого Каменяра

У Черкаському державному технологічному університеті 23 лютого 2016 року відбувся просвітницько-мистецький захід «Я син народу, що вгору йде», присвячений 160-річчю з дня народження та 100-річчю з дня смерті видатного українського письменника, вченого та громадського діяча Івана Яковича Франка. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ЧДТУ.

До учасників заходу звернувся виконувач обов\’язків ректора ЧДТУ професор Назаренко Сергій Анатолійович, акцентувавши увагу на значущості в українській історії постаті Івана Франка, який є взірцем наслідування для молоді.
Ведучі заходу Ірина Іванюк та Олександр Зубенко нагадали про основні віхи життєвого та творчого шляху Каменяра.

Безмежною любов’ю та красою пройняті ліричні твори Івана Франка. Одна з таких поезій – «Чого являєшся мені у сні?» прозвучала у виконанні студента лінгвістичного факультету Дмитра Човгуна. А студент Богдан Черненко прочитав уривок з прологу до поеми «Мойсей», що є прикладом праць філософського та суспільно-політичного спрямування, в яких Іван Франко піднімав проблеми, актуальні не стільки для його часу, скільки для наступних поколінь українців, в успіх та щасливу долю яких він щиро вірив.
Творчість Івана Франка і пісня – невіддільні. Десятки творів поета покладені на музику його сучасниками. Тематика поезій Франка і сьогодні залишається актуальною для виконавців. Тож увазі учасників заходу запропоновано пісню «Човен» у виконанні студентки факультету харчових технологій та сфери обслуговування Вероніки Мирошниченко, яка своїм чуттєвим виконанням пісні вразила всіх присутніх.

Також увазі учасників просвітницько-мистецького заходу «Я син народу, що вгору йде» запропоновано книжкову виставку, присвячену творчості Івана Яковича Франка.
Зі слів учасника заходу Богдана Черненка творчість письменника є сильною і актуальною для молоді нашої країни саме на сьогоднішній день.

«Іван Франко своїми літературними творами завжди буде змушувати задуматись над тим, як ми живемо», – зазначив студент.
Пам\’ять про Каменяра буде завжди жити в серцях українського народу!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x