Міжнародний жіночий день святкують 677 тисяч черкащанок

Міжнародний жіночий день святкують 677 тисяч черкащанок

Сучасна жінка бере активну участь у всіх сферах життя суспільства: економічній, політичній, соціальній, громадській. Вона прагне задовольнити потреби у самореалізації, забезпечити майбутній день, здобути повагу і визнання своєї компетентності.
У статевому складі населення області чисельну перевагу (54%) мають жінки, тобто на 1000 чоловіків припадає 1185 жінок. Середній вік жіночого населення становить 45 років, в сільській місцевості – 47 років. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ статистики в Черкаській області.

У 2014 р. в області народилось 12,4 тис дітей, з яких 6 тис дівчаток (49%). Середній вік матері при народженні дитини становив 27 років. Сумарний коефіцієнт народжуваності становив 1,44, тобто більшість шлюбних пар обмежилися однією дитиною.

На рівень народжуваності впливає кількість шлюбів – у 2014 р. їх було зареєстровано 8,7 тис. Найбільша кількість одружень у жінок припадало на вікову групу 25-29 років (31%). Середній вік жінок, які взяли шлюб у 2014 р., становив 29 років.

На підприємствах, в організаціях та установах області у 2015р. працювало 124 тис жінок (за даними державного статистичного спостереження з праці, по підприємствах та їхніх відокремлених підрозділах з кількістю найманих працівників 10 і більше осіб), або 55% від загальної чисельності працівників області.

Більшою мірою жіноча праця використовувалась в поштовій та кур`єрській діяльності, де питома вага жінок складала 88% від загальної чисельності працівників, установах охорони здоров’я (82%), тимчасовому розміщуванні й організації харчування (78%), закладах освіти (78%), функціонуванні бібліотек, архівів, музеїв та інших закладів культури (76%).

Серед промислових видів діяльності найбільша кількість жінок зайнятих в текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів (77%), виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів (62%).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x