В Уманському пологовому почали видавати свідоцтва про народження

В Уманському пологовому почали видавати свідоцтва про народження

Відтепер щоб отримати свідоцтво про народження дитини, уманчанам немає потреби йти до РАГСу. Починаючи з 18 березня в Умані діє пілотний проект, завдяки якому здійснюється реєстрація новонароджених дітей безпосередньо у приміщені пологового будинку. Про це «Нова Доба» дізналася в Уманському міськвиконкомі.

У перший день дії проекту чотири уманчанки отримали свідоцтва про народження дітей під час виписки з пологового будинку. З цією подією їх привітали заступник міського голови Ольга Радченко, начальник відділу РАГС м. Умані Валентина Іскра і головний лікар Уманського пологового будинку Олег Семенда.

Як підкреслила Валентина Іскра, спрощення процедури реєстрації новонароджених здійснено з метою наближення адміністративних послуг до громадян.

– Таке нововведення є дуже зручним для мам, адже не треба витрачати час у чергах. Його повністю можна присвятити дитині, – зазначила Ольга Радченко.

Ольга Олександрівна побажала новонародженим мешканцям Умані здоров’я і щасливої долі та вручила новоспеченим батькам подарунки від міської ради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x