Реєстри заяв про повернення сум бюджетного відшкодування ПДВ стали відкритими для громадськості та бізнесу

Державна податкова інспекція у м. Черкасах доводить до відома суб’єктів господарювання про роботу нового електронного сервісу. З метою прозорості механізму відшкодування ПДВ, відтепер платникам та громадськості надано можливість ознайомитися із Реєстрами заяв про повернення сум бюджетного відшкодування ПДВ, які розміщені на офіційному веб-порталі ДФС України.

Нагадуємо, що податкова норма відносно запровадження реєстрів заяв про повернення суми бюджетного відшкодування набрала чинності з 1 лютого 2016 року згідно з пп.200.7.1 п.200.7 ст. 200 Податкового кодексу України. Порядок ведення та форми реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування затверджено Постановою Кабінету Міністрів від 22.02.2016 року №68. ДФС України протягом дня формує та веде в хронологічному порядку надходження заяв, відтак – щодоби оприлюднює Реєстри заяв на отримання бюджетного відшкодування.

В обох реєстрах зазначаються дані не лише про надходження заяв та їх обробку, але й відомості про дату висновку, який надісланий Держказначейству для перерахування відповідних сум на рахунок платника ПДВ, дату і суму ПДВ, яка була фактично відшкодована.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x