Протягом тижня на Черкащині прогнозують погоду без опадів

Протягом тижня на Черкащині прогнозують погоду без опадів

На початку квітня черкащани зіткнулися з черговим погодним капризом. Західний циклон викликав стрибки температури, дощі з грозами та сильні вітри. Проте вже в неділю погода налагодилася. З початку цього тижня до керування погодою приступає антициклон, який поступово переміщується із Польщі на Каспій. До п’ятниці включно він зумовить у нашому краї маловітряну та без опадів погоду. У денні години повітря прогріватиметься до +15–+20°, вночі буде в 2-2.5 рази прохолодніше. Заморозки при південних вітрах малоймовірні. Лише у наступні вихідні почнеться вплив чергового атлантичного циклону. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Погожі дні поточного робочого тижня сприятимуть вегетації озимини, підсиханню та прогріванню ґрунту. Радимо не втрачати час для городніх та господарських робіт, відпочинку на природі.

З 1 квітня почався пожеженебезпечний період. Високі денні температури та тривала відсутність опадів можуть сприяти виникненню пожеж у лісах та торфовищах області. Будьте обережні з вогнем на природі!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x