«Черкаські Мавпи» пройшли у фінал Суперліги

«Черкаські Мавпи» пройшли у фінал Суперліги

«Черкаські Мавпи» феєрично завершують чвертьфінальну серію! У вирішальній – третій грі серії черкасці у важкій боротьбі переграли МБК «Миколаїв». Видовищний матч завершився звитягою черкасців з рахунком 68:64. Долю гри вирішила прекрасна гра у захисті. «Мавпи» спровокували суперника на 27 втрат. Кілька з них, на заключних хвилинах гри, і визначили долю серії. «Мавпи» виходять у півфінал і продовжують боротьбу за нагороди. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби БК «Черкаські Мавпи».

З перших секунд зустрічі господарі продемонстрували божевільний заряд на гру і застосували пресинг, який швидко приніс свої плоди. У захисті підопічні Кірлана за суперником не встигали, а точний дальній з кута від молодого Балабана, який почав гру в старті, змусив наставника Миколаєва взяти швидкий тайм-аут.

Трохи збивши темп гри, гості налагодили гру на свій половині майданчика і вже в другій частині дебютного періоду провалів у захисті у \”корабелів\” помічено не було. Але завдяки стартовому ривку Мавпи зберегли за собою лідерство і виграли перші 10 хвилин поєдинку. Початок другого періоду також залишився за Мавпами, які, як і в стартовій чверті, вдало тьиснули на суперника. Миколаїв знову не впорався з активним захистом господарів, зробив серію втрат і дозволив Черкасам повернути собі двозначну перевагу.

Повернутися в гру гостям вдалося завдяки активній грі Цикалюка на щитах, а також точним дальнім Тонченко і Іванова, завдяки яким відрив Мавп розтанув на очах. Після відмінної гри в атаці в дебюті поєдинку, у другому періоді команда Міхельсона набрала 12 балів, зберігши лише 5 очок переваги перед великою перервою.

Відкрили першу половину господарі – результативно у фарбу увірвався Носков. Гості відповіли переконливіше – точними дальніми у виконанні Онуфрієва і Шостухи, які вже на другій хвилині другої половини зустрічі скоротили своє відставання до 1 очка. Уже на екваторi періоду Миколаїв триочковими від Тонченка і Іванова перевернув усе з ніг на голову, захопивши лідерство. У «Мавп», як i в суперника, в атаці активніше працювала задня лінія. Господарі так і не зуміли зупинити феєрію суперника на дузі, програвши не тільки чверть, а й відправившись на останню перерву маючи 3-очковий дефіцит і серйозні проблеми в захисті перед четвертим періодом.

Важливими епізодами на старті заключної чверті стали два перехоплення поспіль у виконанні Сизова і Хола, які, відпрацювавши в захисті, двічі втекли у швидкі відриви і повернули лідерство і, як здалося, впевненість своїй команді. Миколаїв продовжував атакувати з-за дуги, але кидки гостей в заключній десятихвилинці стали потрапляти в кільце помітно рідше.

Миколаїв почав завантажувати у фарбу бігменів, що допомогло команді Кірлана не дозволити Мавпам піти в далеке плавання, а шикарний відрізок у виконанні досвідченого Дениса Іванова, який набрав 5 очок поспіль за хвилину до фінальної сирени, повернув лідерство гостям. Все вирішувалося в останні 60 секунд поєдинку, які все-таки залишилися за господарями. Закинувши свої кидки з лінії, Мавпи зуміли двічі захиститися і не дозволили Миколаєву навіть кинути по кільцю, спровокувавши втрати у гостей в вирішальні секунди серії.

Крапку в наднапруженному поєдинку поставив Клим Артамонов, який реалізував два штрафних і встановив остаточний рахунок матчу – 68:64. Черкаські Мавпи вийшли в півфінал Суперліги Фаворит Спорт, де зіграють з южненським Хіміком.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x