Студентам УДПУ презентували книгу «Герої Чорнобиля поруч»

Студентам УДПУ презентували книгу «Герої Чорнобиля поруч»

В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбулася презентація 2-ї частини книги «Герої Чорнобиля поруч», виданої до 30-ої річниці страшної техногенної катастрофи представниками Уманської міської організації «Союз-Чорнобиль України». Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі УДПУ.

Відкриваючи захід, проректор з науково-педагогічної роботи, кандидат педагогічних наук Олена Кірдан привітала гостей (чорнобильців-ліквідаторів, ветеранів, представників громадських організацій та благодійників), віддала данину пошани людям, які самовіддано трудились, щоб убезпечити людство від невидимого ворога — вбивчої радіації. Олена Леонідівна закликала всіх присутніх викладачів, студентів та співробітників університетської бібліотеки пам\’ятати героїв, які в тривожні дні 1986 року працювали заради порятунку всього світу. Присутні на заході вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів ЧАЕС хвилиною мовчання.

Естафету пам’яті підхоплює молодь. Студенти так проникливо читали вірші, присвячені Чорнобилю, що й сумніватись не доводиться: байдужість не торкнеться їхніх сердець.
Щиро й проникливо розповідали страшну правду про Чорнобиль запрошені гості: голова Уманської міської організації «Союз-Чорнобиль України», полковник у відставці Юрій Березовський, учасник бойових дій, полковник у відставці, ліквідатор аварії 1 категорії,нагороджений орденом за службу Батьківщині Микола Полівода, голова міськрайонної організації воїнів-інтернаціоналістів, майор запасу, учасник бойових дій в Афганістані Олег Зайченко, ліквідатор аварії на ЧАЕС 1 категорії, полковник внутрішньої служби у відставці Петро Миколюк, голова Уманської міської ради ветеранів, майор запасу Олександр Безсмертний, голова ветеранської організації, полковник у відставці, член Спілки журналістів України Микола Бесараб.

Студентам УДПУ презентували книгу «Герої Чорнобиля поруч»
Студентам УДПУ презентували книгу «Герої Чорнобиля поруч»

2-а частина книги «Герої Чорнобиля поруч» — колективна розповідь уманчан про участь у ліквідації наслідків найбільшої й найжахливішої техногенної аварії в історії людства. Автори, що були безпосередніми свідками і учасниками ліквідації аварії на Чорнобильській АЄС, діляться своїми спогадами про тривожні події для України і для всього світу.

Від упорядників нового видання голова Уманської міської організації «Союз-Чорнобиль України» Юрій Березовський вручив книги ветеранам, активістам громадських організацій, а також представникам УДПУ, зокрема, в університетську бібліотеку. Її можуть почитати всі охочі. Юрій Трохимович від Уманської міської організації «Союз-Чорнобиль України» також передав почесну грамоту ректору УДПУ Олександру Безлюдному за співпрацю, активну громадянську позицію та патріотичне виховання підростаючого покоління.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x