Понад 500 млн грн задекларували черкащани за минулий рік

Понад 500 млн грн задекларували черкащани за минулий рік

«Черкащани вже подали до державних податкових інспекцій області понад 14 тисяч декларацій про майновий стан і доходи за 2015 рік», – повідомив начальник Головного управління ДФС у Черкаській області Максим Криштопа.

Загальна сума задекларованих доходів за минулий рік становила 531,9 млн гривень. До сплати за поданими деклараціями підлягає 16,2 млн гривень податку на доходи фізичних осіб та 3,7 млн грн військового збору. Податкова знижка до повернення становила 3,1 мільйони гривень. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Порівняно з минулорічною деклараційною кампанією на 4,6 тисяч збільшилась кількість поданих декларацій; майже на 6 мільйонів більша за минулорічну сума задекларованого до сплати ПДФО та на рівні – кількість черкащан, що задекларували понадмільйонні доходи. Так, наразі задекларували понадмільйонні статки 20 жителів області, загальна сума їх минулорічного доходу в деклараціях складає 117,5 мільйона гривень.

Керівник фіскальної служби області наразі відмітив невисоку явку декларантів. «Ми очікуємо отримати і обробити до 1 травня близько 27 тисяч декларацій. Зараз маємо тільки половину. Тож закликаю громадян, які зобов’язані подати декларації про майновий стан і доходи за 2015 рік поспішити скласти декларації та визначити зобов’язання з ПДФО та військового збору за звітний рік», – сказав він.

До завершення кампанії декларування громадян залишились лічені дні. Декларації приймаються до 3 травня. З врахуванням цього забезпечено чергування працівників фіскальної служби у центрах обслуговування платників у вихідні і святкові дні – для зручності декларантів ЦОПи працюватимуть 30 квітня, 2 та 3 травня. Втім набагато зручнішим є заповнення декларації в режимі он-лайн через Електронний кабінет платника. Для цього достатньо мати ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення, які надаються безкоштовно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x