1 лютого – Фестиваль квітів

1 лютого – Фестиваль квітів

«Чіангмай» — означає «багато квітів». Жителі міста пишаються тим, що у них щороку проходить унікальна подія, причому, не тільки для Таїланду, але і для всього світу. Квітів тут справді багато, причому настільки, що навіть важко зрозуміти, звідки вони беруться. Хоча, в принципі, саме в лютому починається пора цвітіння.

Історія свідчить, що колись давним-давно місто Чіангмай називали Трояндою півночі. Вважалося, що це найпрекрасніше місто на півночі Таїланду. Місцеві жителі більшу частину свого життя присвячували розведенню квітів. Ця традиція збереглася і до наших днів. Раз на рік сучасні садівники демонструють свої таланти на Фестивалі квітів.

Вулицями міста ідуть чоловіки і діти, жінки, музиканти. Барвисті галасливі процесії розтікаються по всьому місту. Натовпи туристів прагнуть взяти участь у цих незвичайних ходах.

По місту проносять мільйонів найрізноманітніших кольорів. Найкрасивіші дівчата шиють до цієї події екзотичні національні костюми — адже в кінці фестивалю буде обрана найкрасивіша з них, яка цілий рік носитиме титул Королеви квітів.

1 лютого - Фестиваль квітів

Події
1673 — німецький учений Ґотфрід Лейбніц продемонстрував сконструйовану ним сумувальну «арифметичну машину» – перший прототип комп\’ютера.
1709 — команда англійського корабля виявила на незаселеному острові Хуан-Фернандес у Тихому океані моряка Александра Селкірка, що став прототипом Робінзона Крузо
1893 — Томас Едісон створив у Нью-Джерсі першу у світі кіностудію «Чорна Марія»
1922 — політбюро ЦК КП(б)У ухвалило рішення про вивезення 8 млн пудів хліба з голодуючої України до Росії.
1930 — газета «Таймс» надрукувала перший у світі кросворд
1931 — У Москві відбулися урочисте відкриття та перший знімальний день Центральної фабрики «Союзкіно» (тепер кіностудія «Мосфільм»)
1951 — відбулося третє випробування атомної бомби на полігоні в Неваді стало першим ядерним вибухом, який був показаний по телебаченню.
1967 — у Детройті (США) вийшло перше число українського часопису «Детройтські новини».
1992 — Російсько-американська декларація про завершення «холодної війни».
1992 — Україна встановила дипломатичні відносини з Румунією.
1994 — Вступили в силу Шенгенська угода, підписані країнами ЄС і що передбачають введення повної свободи переміщення громадян між державами-учасниками Європейського союзу.
2010 — 44 дні прокату знадобилося фантастичному блокбастеру Джеймса Камерона «Аватар», знятому у форматі 3-D, щоб зібрати у світовому прокаті понад 2 млрд доларів. Фільм став першим в історії, що перетнув 2-мільярдну планку.

Народились
1895 — Джон Форд, американський кінорежисер (7 «Оскарів») (†1973).
1897 — Євген Маланюк, український поет (помер на еміграції).
1901 — Кларк Ґейбл, американський кіноактор (Рет Батлер у «Розвіяних вітром»).
1922 — Рената Тебальді, італійська співачка (сопрано)
1931 — Борис Єльцин, перший президент Російської Федерації.
1940 — Валерій Павлович Антонович, український хімік-аналітик, доктор хімічних наук (1986), професор (1989).
1941 — Анатолій Фірсов, радянський хокеїст, один із найкращих нападаючих в історії хокею (†2000).
1942 — Лев Лещенко, російський естрадний співак, народний артист РРФСР, творець і художній керівник Державного театру естрадних вистав «Музичне агентство».
1965 — Вадим Писарєв, український артист балету, народний артист України, художній керівник Донецького академічного державного театру опери та балету імені Солов\’яненка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x