В Умані відбувся великодній фестиваль

В Умані відбувся великодній фестиваль

Фестиваль та ярмарок – заради відновлення традицій. «Уманська писанка» стала продовженням «коляди» та «масляної» й зібрала в центральному парку бажаючих відпочити, посмакувати їжу від уманських виробників та навчитися, як гарно розмальовувати писанки. У травні уманчан чекатиме ще ряд заходів – фестиваль вуличної музики, арт-фестиваль «Ми читаємо» та святкування Дня Європи… Про це «Нова Доба» дізналася із сайту «Вечірня Умань».

До Великодня – у всеозброєнні. Поєднання майстер-класів та ярмарки знайшло своїх шанувальників.

– Фестиваль ми розпочали в продовження відновлення і популяризації українських традицій, – розповідає Ольга Радченко, заступник міського голови. – Проведено було з ініціативи міського голови. Наша мета – передачі досвіду майстрів уманчанам. Були проведені майстер-класи по великодній атрибутиці. Приємно, що відвідало більше трьох тисяч уманчан. В організації свята дуже допомогли навчальні заклади, відділ культури. Поряд з фестивалем декоративно-прикладного мистецтва, працював великодній ярмарок. Де підприємці міста продавали свої вироби до великоднього столу – цукерки, паски. Порадували уманчан Уманьхліб, Уманські ковбаси та Рибак.

На травень в планах Ольги Радченко провести ще два фестивалі.

– Хочу провести фестиваль вуличної музики та фестиваль виданнь про Умань. Така собі популяризація читання. І поки в картинній галереї будуть представлені видання, в яких є згадки про Умань, у центральному парку ми поставимо зручні крісла і полиці з книжками. Щоб кожен міг сісти, відпочити та почитати… Також, спільно з нашими європейськими містами-побратимами плануємо масштабно відсвяткувати День Європи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x