Черкаси вже з бюджетом і з новим скандалом

Черкаси вже з бюджетом і з новим скандалом

Головний кошторис міста ухвалила регіональна більшість. Батьківщинівці та вільні демократи покинули залу засідань ще на початку сесії. На знак протесту. Про депутатські чвари – Олена Берестенко.

На початку на горіхи дістається тимчасовому меру. Той навів міліціянтів під стіни ради.
Ольга Швець, депутат Черкаської міської ради: «Для чого ви захопили черкаську міськраду? Якщо ви таку вказівку не давали, значить вас і всіх присутніх міліція взяла в заручники. А ви тут є «съезд-председателем». А ми тут всі знаходимось на незрозумілому збіговиську».

Від захоплення будівлі мер-комуніст відхрещується. Каже: переймається власною безпекою. Бо злякався не на жарт активістів Майдану.
Віктор Білоусов, в.о. міського голови м. Черкаси: «У держадміністрації обласній розбиті 70 вікон, 50 дверей!».

Радикально налаштований батьківщинівець Микола Булатецький. Закликає поіменно голосувати за відставку тимчасового мера.

Микола Булатецький, депутат Черкаської міської ради: «Відповідально заявляю: Оля Швець або інші депутати краще справляться з вашими обов’язками. Ви – людина не відповідальна. Я до сьогодні тримався так, щоб вас поважать. Сьогодні я вас не поважаю. Все, крапка».

Вільні демократи з батьківщинівцями просять розблокувати раду. А як ні – полишать сесію. Білоуосов ніяк не реагує. Депутати на знак протесту йдуть геть.
Естафету від опозиції переймає міськрадівський черкащанин Володимир Мамалига. Пропонує меру попити заспокійливого.
Володимир Мамалига, депутат Черкаської міської ради: «У засобах масової інформації ви починаєте розповідати, що тут якийсь ремонт. Ви ще скажіть, що ті люди в касках – то молдавська будівельна бригада. Припиніть істерію. Інакше доведеться передбачати в бюджеті кошти на валер’янку та памперси».

Опісля перепалки, депутати ідуть на 10-хвилинну перерву. Та перекур народних обранців затягується аж на півгодини. По поверненню нарешті беруться за бюджет. Його затверджують одноголосно і без обговорення.

Наталія Джуган, директор департаменту фінансової політики МВК: «У межах цього бюджету стовідсотково розрахункові показники Міністерства фінансів. По закріплених і власних доходах. Те, що розрахувало нам Міністерство».

Цьогоріч Черкаси житимуть за 1 мільярд 83 мільйони гривень. Але знову обділені бюджетники. Їм бракує понад 53 млн. гривень. А це майже три місяці без зарплати.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x