Вибори ректора ЧДТУ відбудуться у жовтні

Вибори ректора ЧДТУ відбудуться у жовтні

Згідно з наказом міністра освіти і науки України Лілії Гриневич вибори ректора Черкаського державного технологічного університету відбудуться 18 жовтня 2016 року. Про це «Нова Доба» дізналася із сайту «Вечірні Черкаси».

Нагадаємо, перший тур виборів ректора в Черкаському державному технологічному університеті відбувся 24 травня цього року. Із сімох кандидатів найбільше голосів – 192 віддали за Сергія Назаренка та 89 – за Максима Мусієнка. Тоді із 560 бюлетенів, виявлених у скриньці, було визнано недійсними п’ять. Другий тур виборів, який пройшов 1 червня, знов не визначив переможця – 121 бюлетень, на 111-ти з яких не було жодної позначки, визнали недійсними. Ймовірно, користувались ручками зі зникаючими чорнилами. У ІІ турі за Максима Мусієнка віддали свої голоси 268 виборців, за Сергія Назаренка – 179 виборців.

Вибори в університеті, за словами голови виборчої комісії Лариси Чепурди, були абсолютно прозорі, проходили в присутності всіх кандидатів і спостерігачів.

Максим Мусієнко теж уболівав за визначеність, аби колектив спокійно працював, а «якщо на кілька місяців затягнути цей процес, він ні до чого доброго не призведе».

Один із основних претендентів на посаду ректора ЧДТУ Сергій Назаренко ще не вирішив, чи братиме участь у виборах 18 жовтня.

– Було б доречним, аби було технічне переголосування, але… нові вибори – це знову невизначеність, як мінімум два тури і невідомість, хто буде переможцем і чи буде він. Це нове коло з нуля. У мене достатньо часу, аби подумати, чи брати участь у виборах, над цим питанням ще не замислювався, – повідомив Сергій Назаренко. – Колектив чекає стабілізації ситуації.

Ще раніше Сергій Назаренко запевняв, що за владу не тримається, адже його цікавить виключно майбутнє університету.

Із 9 червня відповідно до Наказу Міносвіти, новим виконуючим обов’язки керівника вишу призначено першого проректора Олега Григора. Перед цим виш майже рік очолював Сергій Назаренко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x