Свято Незалежності: вшанували патріотів, обрали кращі вишиванки, зібрали кошти на лікування учасника АТО

Свято Незалежності: вшанували патріотів, обрали кращі вишиванки, зібрали кошти на лікування учасника АТО

Урочисто й піднесено святкували у Корсуні-Шевченківському 25-ту річницю Незалежності України. Через дощову погоду дійства розгорнулися у районному Будинку культури. У його фойє була розгорнута присвячена ювілейній даті Незалежності розлога виставка вишивок, розпису по дереву, художніх полотен та інших видів декоративно-прикладного мистецтва. Свої вироби,як правило, демонстрували і коментували самі народні майстри. А поруч дітлахи захоплено брали майстер-класи з різного рукоділля.

Урочистості розпочалися з вітань голови РДА Василя Клименка, заступника голови районної ради Петра Пустільника та міського голови Олександра Гайдая. Далі вшанували сучасних борців за незалежність України. Першим на сцену запросили Вадима Мазніченка – учасника АТО, який втратив руку і ногу і нещодавно повернувся із США, де проходив протезування. Мужньому воїнові вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня та відзнаку Головнокомандувача ЗСУ «За взірцевість у військовій службі». Ще десятьом учасникам АТО вручили почесні відзнаки начальника Генштабу ЗСУ. Орден «За мужність» ІІІ ступеня одержав і Валентин Балковенко – один з наймолодших у районі учасників Революції гідності, нині студент Львівського університету. Почесними грамотами райдержадміністрації та районної ради і подяками було відзначено велику групу найактивніших учасників розбудови незалежності України, волонтерів, громадських активістів.

Свято Незалежності: вшанували патріотів, обрали кращі вишиванки, зібрали кошти на лікування учасника АТО

Неабиякий інтерес викликав конкурс вишиванок. Були тут і жіночі та чоловіча сучасні вишиванки, і та,що з бабусиної скрині, і сімейна та дитяча. Чимало учасників свята також були у вишитому святковому вбранні.
Під час свята відбувся благодійний аукціон виробів декоративно- прикладного мистецтва, під час якого зібрали кошти на лікування корсунця-АТОвця Руслана Фризіна, який недавно одержав тяжке поранення , втратив ногу і вимагає тривалого і вартісного лікування.
Програма святкового концерту, який підготували культармійці, включала переважно художні твори патріотичного спрямування. Характерно, що у концерті взяли участь багато юних жителів міста, які своєю творчістю довели: підростає свідоме покоління українців.

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x