Валентинів дух уже в Черкасах

Валентинів дух уже в Черкасах

Валентинів дух уже в Черкасах. Першим він охопив школярів. Що таке кохання, їм узялися пояснювати тутешні музейники. Така незвичайна бесіда відбулася в рамках святкового проекту «Любов – це…».
 
Про кохання школярі говорять охоче. Тепер знатимуть про нього ще більше. Раніше таке творче дійство в музеї проводили лише для дорослих. Цьогоріч взялися за дітей. Але їм покажуть не все, кажуть організатори.
Ольга Гладун, директор Черкаського обласного художнього музею: «Проект поділений на дві частини. Для дитячої відібрали роботи, які показують любов у знаках, символах, формах. А оголена натура, поцілунки в нас на третьому поверсі для дорослих».
Дітям же розповідають, хто такий Святий Валентин. Далі вчать правильно виявляти почуття. Хенд-мейд для того – якнайкращий, переконують їх знавці.
– Це обпалена кераміка. Завчасно підготували такі форми, які розписуватимемо акриловою фарбою.
Школярі за валентинки беруться браво. Хто робить керамічну, хто паперову. Такі заходи, на думку мисткині Галини Тимошенко, єднають і вчать дітей говорити про свої почуття.
Галина Тимошенко, керівник студії «Сходинки»: «Це дуже гарне свято, коли можна проявити, підкреслити свої почуття кохання до близьких, рідних, друзів».
Після кількагодинної музейної любові, школярі про це почуття говорять уже інакше, ніж попервах.
Дмитро, школяр: «Це коли люди кохають одне одного, захищають, якщо котрийсь із них потрапляє в біду».
Поліна, школярка: «Це дорослі, які кохають одне одного всім серцем і готові прожити разом все життя».
Такі майстер-класи та мистецькі акції для дітей у Художньому музеї проводитимуть до кінця місяця.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x