Черкаські журналісти вшанували пам\’ять загиблих колег

Черкаські журналісти вшанували пам\’ять загиблих колег

Акцію із вшанування журналістів, які загинули, захищаючи Свободу Слова, провели щойно журналісти черкаських ЗМІ. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Сьогодні на заклик Національної спілки журналістів України, Інституту масової інформації та ГО «Детектор медіа» в усіх великих містах України (і не тільки) проходить акція по вшануванню пам’яті журналістів, які поклали своє життя на вівтар Свободи Слова в Україні і Світі.

Черкаські журналісти вшанували пам'ять загиблих колег 16 вересня – день, коли 16 років тому зник Георгій Гонгадзе. Пізніше його обезглавлене тіло знайшли у Таращанському лісі. Убивць журналіста засудили, а от імена замовників злочину досі не названі.

Також на заході згадали про Ігоря Александрова, черкащан Ігора Грушецького та Миколу Ракшанова, Василя Сергієнка. Усього за 25 років незалежності в Україні загинуло 67 журналістів.

Координатор акції Володимир Лимаренко (журналіст видання «Черкаський край»), виступаючи від імені і за дорученням Національної спілки журналістів України, зазначив: «Наголошую, жодна з гучних справ – чи то про побиття чи навіть про вбивства журналістів – досі не розкрита. Тому ця акція – ще одне нагадування владі про відповідальність, а журналістам про солідарність».

– Це акція професійної солідарності, яка має на меті привернути увагу до проблеми. На захід не прийшов ніхто з депутатів облради, хоча сьогодні на сесії їх запрошували взяти участь і підтримати журналістів, – повідомила Тетяна Калиновська, головний редактор видання «Черкаський край».

За даними Міжнародної федерації журналістів (IFJ), у списку найнебезпечніших країн для працівників мас-медія, який очолює Ірак, Україна посідає п’яте місце.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x