Майже триста поривів ліквідували тепловики в Черкасах

Майже триста поривів ліквідували тепловики в Черкасах

У Черкасах нині триває четвертий завершальний етап гідравлічних випробовувань на мережах Черкаської ТЕЦ та КП «Черкаситеплокомуненерго», який охоплює Південно-Західний район, а також мікрорайони «Хімселище» та Залізничного вокзалу.

Під час попередніх трьох етапів гідравлічних випробовувань, які тривали у місті впродовж літніх місяців на магістральних мережах Черкаської ТЕЦ було виявлено 98 поривів, 90 з яких вже усунуто. Тоді як на розподільчих мережах КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» за цей час виникло 207 пошкоджень, з них 198 – вже ліквідовано. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській міській раді.

Про це сьогодні на ранковій нараді у міськвиконкомі повідомив директор департаменту житлово-комунального комплексу Олександр Яценко.

За його словами, гідравлічні випробування допомагають виявити і ліквідувати максимально можливу кількість найбільш зношених ділянок мереж та запобігти таким чином появі пошкоджень під час опалювального сезону.

До початку цьогорічного опалювального періоду вже підготовлено 907 будинки з 917 запланованих. Поточним ремонтом відремонтовано: 457 покрівлі (94% від запланованого), 468 опалювальних систем (91%), 235 системи гарячого водопостачання (100%), 347 систем холодного водопостачання (94%), виконано промивання внутрішньо-будинкових систем опалення на 188 будинках (93%). На сьогодні підписано 754 актів та паспортів готовності, решта в процесі підписання, заповнено теплоносієм 563 житлових будинків.

КП «Черкасиводоканал» завершив усі роботи з підготовки усіх своїх об’єктів. А саме: 5 водопровідних насосних станцій, 17 каналізаційних насосних станцій та 30 свердловин.

Для стабільного проходження опалювального сезону КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» виконано капітальний ремонт 3-ох котелень з 3-х запланованих та 4 котла (з 4-х запланованих). Замінено 2,74 км. теплових мереж (в двотрубному обчисленні).
Поточним ремонтом підготовлено:

• 36 – котельні (100%)
• 82 – ЦТП (100%)
• 158,24 км теплових мереж (99%)

Крім того, на сьогодні КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» та ВП «Черкаська ТЕЦ» ПАТ «Черкаське хімволокно» здійснює роботу із встановлення приладів обліку теплової енергії у житлових будинках. Станом на 21.09.2016 по споживачах КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» приладами обліку обладнано 270 житлових будинків із 451, по споживачах ВП «Черкаська ТЕЦ» ПАТ «Черкаське хімволокно» обладнано 202 ж/б із 795.

Крім цього у між опалювальний період на Черкаській ТЕЦ проведено значний об’єм робіт з ремонту станційного обладнання. На цей момент всі роботи перебувають у завершальній стадії. До опалювального періоду всі котлоагрегати, як вугільні, так і газові готові. Суттєву роботу виконано на електрообладнанні ТЕЦ.

Під час зупинки станції виконано ремонт системи гідро шлаковидалення, що значно вплине на безперебійну роботу ТЕЦ в умовах часткового заміщення газу вугіллям. Зокрема, нині на складі ТЕЦ накопичено 90 тисяч тонн вугілля, яких вистачить на 2,5 місяці роботи станції в опалювальний період. До того ж контакти на постачання вугілля діючі і паливо продовжує надходити.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x