СтопНаркотик: у Черкасах продовжують боротися з наркоканалами

СтопНаркотик: у Черкасах продовжують боротися з наркоканалами

Понад дві сотні написів наркоканалів зафарбували працівники управлінської компанії упродовж пів року. Саме стільки триває соціальний проєкт «Нової якості» «СтопНаркотик». У його межах мешканці повідомляють про напис телеграм-магазину, а працівники компанії одночасно зафарбовують та блокують онлайн-адресу.

Черкащанка Анна одна з тих, хто вже давно долучився до проєкту. Дівчина говорить, що незрозумілі написи на стінах та парканах помічала давно.
− Спершу не могла збагнути, чому їх так багато та про що вони. Потім, дізнавшись, що то адреси нарко-крамниць у Telegram, почала шукати інструменти боротьби з ними. Тим часом у соцмережах побачила ініціативу «СтопНароктик», започатковану управлінською компанією. І зрозуміла, що це саме той дієвий механізм, яким я можу скористатися. Тепер як бачу подібний напис, відразу його фотографую та відправляю у месенджер «Новій якості», а потім відслідковую, чи зафарбували.

СтопНаркотик: у Черкасах продовжують боротися з наркоканалами

Приєднуватися до «війни» з небезпечними графіті Анна закликає всіх небайдужих.
Засновник групи компаній «Нова якість» Андрій Бортник нагадує, як виникла ідея започаткування безстрокової акції «СтопНаркотик»:
− До нас зверталися мешканці і питали поради, що робити з такими написами. Тому ми, як соціально-відповідальний бізнес, ухвалили рішення про повноцінну та тривалу боротьбу із цим явищем. І ось уже пів року існує наш проєкт «СтопНаркотик». Написи фіксують на стінах майстри, а також повідомляють і мешканці. Працюємо у тандемі з громадською організацією «Міжнародна антинаркотична асоціація».
Ще взимку та на початку весни містяни досить активно фотографували графіті та надсилали світлини до компанії. Під час карантину таких повідомлень надходило значно менше. Водночас на стінах, де напис вже було зафарбовано, почали з’являтися нові графіті.
− Тому вкотре звертаюся до черкащан із проханням не ігнорувати написи на стінах будинків, гаражів, парканів. У такий спосіб ми з вами можемо врятувати чиєсь життя, − наголошує Андрій Бортник. – Фотографуйте підозрілі написи та запам’ятайте точну адресу.

Далі світлину необхідно надіслати до «Нової якості» через мессенджер.
Для цього достатньо зайти на сторінку управлінської компанії https://www.facebook.com/UK.nova.yakist/ у Фейсбук, відкрити месенджер та натиснути на кнопку «Стопнаркотик». Це займе менше хвилини.
Менеджери «Нової якості» побачать надіслане повідомлення та направлять його майстрам. Вже наступного дня напис зафарбують. Паралельно буде здійснено блокування нарко-крамниці через спеціальний бот у Telegram.
Варто додати, що заблокувати канал самостійно може кожен. Для цього потрібно підписатися на Telegram @stopdrugsbot та виконати там кілька простих кроків інструкції.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x