Конкурсна комісія визначила лауреатів найвищої краєзнавчої відзнаки Черкащини

Конкурсна комісія визначила лауреатів найвищої краєзнавчої відзнаки Черкащини

Як повідомляє на своїй сторінці у фейсбук голова Конкурсної комісії по присудження Черкаської обласної краєзнавчої премії імені Михайла Максимовича професор Черкаського державного технологічного університету Валентин Лазуренко, 18 серпня 2020 р. в приміщенні Черкаського обласного краєзнавчого музею відбулось засідання Конкурсної комісії по присвоєнню Черкаської обласної краєзнавчої премії імені Михайла Максимовича за 2020 рік.

Премія заснована Черкаською обласною радою та Черкаською обласною державною адміністрацією з метою підтримки краєзнавства як важливого засобу громадянсько-патріотичного виховання молоді та заохочення дослідників історії Черкащини, музейних працівників області до нових важливих здобутків у галузі краєзнавства. Вручення премії, як правило, проводиться щорічно не пізніше 15 вересня до дня народження Михайла Максимовича.

Відповідно до рішення сесії Черкаської обласної ради від 12.06.2020 р. № 37-25/VII цьогоріч премія присуджується у двох номінаціях: “За видання краєзнавчої літератури” (визначаються два лауреати) та “За особливий внесок у розвиток музеїв, що функціонують та перебувають у віданні підприємств, установ та організацій” (визначається один лауреат).

Відповідно до рішення Конкурсної комісії  обласна краєзнавча премія у номінації “За видання краєзнавчої літератури” цьогоріч присуджена: Віктору Петровичу Козорізу за книгу “Козоріз В.П. Драбів і Драбівщина. Нариси з історії рідного краю. – Черкаси, вид. Кандич С.Г., 2019. – 563 с.” (книгу на здобуття премії висунули колектив Драбівської районної бібліотеки та редакція районної газети “Драбівщина”)

і Володимиру Трохимовичу Поліщуку за серію книг:

Поліщук В. Мій Павло Филипович / В.Т.Поліщук. – Черкаси: Видавець Ю.Чабаненко, 2015. – 170 с.

Поліщук В. Мій Михайло Максимович / В.Т.Поліщук. – Черкаси: Видавець Ю. Чабаненко, 2015. – 86 с.

Поліщук В. Мій Тодось Осьмачка / В.Т.Поліщук. – Черкаси: Видавець Ю. Чабаненко, 2016. – 108 с.

Поліщук В. Мій Василь Доманицький / В.Т.Поліщук. – Черкаси: Видавець Ю. Чабаненко, 2015. – 164  с.

Поліщук В. Шевченківські студії / В.Т.Поліщук. – Черкаси: Видавець Ю. Чабаненко, 2015. – 260  с.

Поліщук Володимир. Слово до високих літ / В.Поліщук. – Черкаси: Видавець Ю. Чабаненко, 2018. – 290  с.

Володимир Поліщук. Майже столітня історія… Кафедра української літератури в Черкасах. – Автор-укладач В.Т.Поліщук. – Черкаси: Видавець Чабаненко Ю.А., 2016. – 182 с.

Серію книг В.Т. Поліщука на здобуття премії висунула кафедра української літератури та компаративістики Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

У номінації «За особливий внесок у розвиток музеїв, що функціонують та перебувають у віданні підприємств, установ та організацій», «колективна краєзнавча робота» премія присуджена

Музейному комплексу історії рідного краю Тернівського ліцею Тернівської сільської ради Смілянського району Черкаської області (керівник: Шулежко Анатолій Васильович).

Музейний комплекс на здобуття премії висунув колектив приватного підприємства «Обрії» (газета «Смілянські обрії», радіо «Обрії FM»).

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x