На Черкащині обговорили реалізацію навчального процесу в умовах карантину

На Черкащині обговорили реалізацію навчального процесу в умовах карантину

Засідання робочої групи з питань розробки пропозицій та рекомендацій відбулося в Управлінні освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації 19 серпня. У засіданні взяли участь методисти Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників та вчителі-практики з міста та району. Про це повідомляє пресслужба ОДА.

Очільниця управління Ольга Чепка зауважила, що педагоги області повинні знати алгоритм дій залежно від епідемічної ситуації.

– Потрібно обміркувати механізм поступового входження дитини в режим дистанційного навчання. Протягом першого тижня навчального процесу варто ознайомити школярів щодо форми проведення уроків. Водночас для кожної школи та учня має бути індивідуальний підхід. Основне завдання – охопити навчальним процесом усіх школярів, зазначила Чепка.

Учасники заходу обговорили варіант дистанційного навчання та змішаної форми проведення уроків. Ймовірно, що деякі дисципліни відбуватимуться в онлайновому режимі, частина уроків – у закладі.

У ході засідання педагоги запропонували механізм створення гнучкої системи освіти в початкових класах, зважаючи на вікові та індивідуальні особливості дітей, підходи до соціалізації школярів у суспільстві. Кожній школі необхідно апробувати декілька платформ навчання, а потім обрати найбільш ефективну.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x