В області вперше провели телемедичну консультацію

В області вперше провели телемедичну консультацію

Перша телемедична консультація відбулася в Черкаській обласній лікарні. За інформацією голови ОДА Сергія Сергійчука, в області медичні працівники 67 лікарських амбулаторій отримали 114 комплектів телемедичного обладнання. Тож нині є технічні можливості, щоб дистанційно забезпечити якісну діагностику та лікування із фахівцями високого рівня.

Як зазначив очільник ОДА, телемедицина ‒ це офіційна форма надання медичної допомоги.

– У період пандемії телемедицина особливо важлива, вона допомагає пригальмувати розповсюдження вірусних захворювань. Основні напрямки телемедицини на Черкащині: це телемедичні консультації, телеосвіта, дистанційні медичні маніпуляції за допомогою медичних роботів. Персональні дані пацієнта захищені, це важливо. Наша мета – надання будь-якій людині, незалежно від її місцезнаходження, медичної допомоги в необхідному обсязі й в актуальний термін, – зауважив Сергійчук.

Нещодавно на базі обласної лікарні реалізували дистанційну консультацію сімейного лікаря з лікарем-кардіологом. Необхідність цієї комунікації полягала в тому, щоб відкоригувати лікування пацієнта, який має скарги на біль у серці. Перебуваючи кожен у своєму кабінеті, медичні працівники змогли на відстані здійснити діагностику.

Про переваги телемедицини:

– Така форма надання медичної допомоги значно скорочує час, необхідний на діагностику захворювання, оскільки пацієнт не має відвідувати лікарів вторинної ланки в інших містах. У свою чергу це пришвидшує термін одужання.

– Сімейний лікар за присутності пацієнта може не лише зв’язуватися зі спеціалістом задля консультацій, а й здійснювати спільну діагностику, як вимірювання артеріального тиску, електрокардіографічне дослідження, здійснення вимірювання цукру в крові, аналізу сечі, вимірювання функцій дихання, вимірювання насиченості крові киснем.

– Усі показники про стан пацієнта містяться в системі. Мобільний комплекс збирає діагностичні дані у файл й розміщує його у власне хмарне сховище, до якого дистанційно є доступ у телемедицинському проекті. Тобто лікар не витрачає багато часу на передачу даних про пацієнта іншому спеціалісту.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x