Усьому початок є…інтерес

Усьому початок є…інтерес

Цікавість. Вона збуджує, підштовхує до дій, змушує робити дурні вчинки, аби задовольнити потребу в отриманні інформації. Найменша дрібниця може «розігріти» потяг до пошуку, нам захочеться з’ясувати та випробувати власні сили.

Так само, із цікавості, і «ась пощастить», я подала трошки більше чотирьох років тому документи на вступ в університет і поїхала із Запоріжжя аж до чорта на кулички.

Потреба в соціалізації підштовхнула мене до постійної боротьби зі страхами, перепонами в спілкуванні, звикання до іншого мовного простору. Із посмішкою згадую, як просту прогулянку і розглядання графіті в парку з подругою ми перетворили в мініінтерв’ю з незнайомцем.

В епоху цифрових технологій і вільного доступу до інформації досить легко знайти відповіді на безліч запитань. Інтернет зменшив коло речей, що можуть нас здивувати. Але чомусь люди досі сперечаються, проводять власні побутові розслідування. І приводи бувають полярно розбіжними: від стосунків, до того, чия собака щоранку виє під вікном.

Що ж підштовхує людей їхати в іншу країну, змінювати амплуа, сперечатися, іноді навіть слідкувати за кимось чи чимось?

Нашу цікавість «підігріває» власна ж поведінка. Так, я вважаю, що більшість людей егоїсти і думають про свою роль в тій чи тій ситуації, бо важливо, як оцінить соціум нашу поведінку. Наприклад, наскільки вдалося вжитися у роль імпровізованого Шерлока, Людини-невидимки чи Зігмунда Фройда?

На підсвідомому рівні, в азарті, ми пророблюємо всі операції, а досягнувши результату, радіємо успіху і пишаємося власною ерудицією, винахідливістю і т.д.

Попри те, що об’єктом збудження цікавості є ми самі, без цього було б нудно жити. Коли ми пізнаємо когось чи щось, то частково розвиваємося або задовольняємо потребу в інформації, а отже, отримуємо насолоду, ейфорію, іноді й розчарування, залежно від того, що конкретно нас цікавило.

Від складності процесу пошуку відповіді на запитання, що нас хвилює, залежить і тривалість емоційного піднесення. Тому цікавтеся, адже саме в процесі пошуку ми отримуємо позитивні емоції. Та, і як там кажуть? Той, хто шукає відповідь, обов’язково знайде!

 

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x