Смачні страви до новорічного столу

Смачні страви до новорічного столу

Салат «Півник»
1 банка маслин без кісточок, 3 болгарські перці, 300 г курячого філе, жовток одного яйця, майонез.
Тушковане або копчене куряче філе порізати невеликими кубиками. Маслини порізати кільцями, перець – кубиками. Небагато болгарського перцю зеленого, жовтого і червоного кольорів залишити для прикраси салату. Всі інгредієнти перемішати і заправити майонезом. На блюді викласти фігуру півника и прикрасити тертим жовтком. Хвіст, гребінець, борідку, лапки і дзьоб зробити з болгарського перцю. Зі шматочків маслини зробити очі.

Смачні страви до новорічного столу

Салат «Новорічний дзвіночок»
3 яйця, 150 г шинки, 150 г консервованого горошку, 0,5 головки цибулі, 150 г твердого сиру, 150 г відвареного рису, 100 г сметани, 50 г майонезу, морква і кріп для прикраси, червоний та чорний мелений перець.
Відварити яйця і моркву. Яйця охолодити і нарізати кубиками. Шинку, твердий сир і цибулю порізати невеликими кубиками. З’єднати всі порізані інгредієнти, додати горошок і ще раз перемішати. Змішати сметану, майонез і спеції, трішки посолити і заправити салат. На плоскій тарілці викласти дзвіночок. Моркву натерти на тертці і викласти на дзвіночок. Кріп подрібнити і «розмалювати» дзвіночок, щоб він став схожим на справжній.

Смачні страви до новорічного столу

Салат «Новорічна ялинка»
1 баночка кукурудзи (380 г), 300 г грибів, 100 г цибулі, 1 морквина, 300 г курячого філе, 2 яйця, сіль, майонез, олія. Для оформлення: 3-4 мариновані гриби, 2-3 маслини, кілька зернят граната, зелена цибуля, жовтий і червоний солодкий перець, кріп.
Філе курки відварити до готовності, остудити й дрібно покришити. Цибулю посікти, моркву натерти на середній тертці, гриби почистити й порізати кубиками. Цибулю підсмажити на олії, додати моркву, потім гриби. Смажити хвилин 10, поки не випарується рідина. Пересипати в каструлю й остудити. З кукурудзи злити воду й додати в салат. Варені яйця натерти на середній тертці й теж додати в салат. Все добре вимішати, заправити майонезом і викласти на блюдо у вигляді ялинки. Притрусити подрібненим кропом і прикрасити.

Салат «Перший сніг»
1 зелене яблуко, 100 г твердого сиру, 2 яйця, 1 цибулина, майонез.
Яблуко очистити від шкірки і нарізати тонкими шматками. Розкласти на тарілці яблука, змастити майонезом. Цибулю порізати півкільцями, залити на 3 хв водою, злити її і викласти на яблука. Яйця відварити, очистити від шкаралупи, порізати тонкими кільцями. Викласти на цибулю і змастити майонезом. Твердий сир натерти на середній тертці і посипати салат.

Смачні страви до новорічного столу

Ковбасні трубочки
400 г вареної ковбаси, 2 скл. ядер волоських горіхів, 100 г майонезу, 1 лимон, 1 баночка горошку або кукурудзи, 3 зубчики часнику.
Горіхи перемолоти на м’ясорубці, додати до них натертий на тертці часник і майонез, ретельно вимішати. Лимон розділити начетверо і порізати тонкими скибочками. На кружальце ковбаси намастити шар горіхової маси, по центру смужкою викласти горох і 2-3 чверті лимона. Скрутити трубочкою і скріпити зубочисткою або шпажкою. Трубочки викласти пірамідкою на тарілку.

Царська запіканка
500 г печінки, 0,5 скл. манки, 0,5 скл. молока, 2 цибулини, 2 морквини, 1 яйце, 3 ст. л. сметани, сіль, перець.
Курячу печінку подрібніть у блендері. Додайте молоко, манну крупу, сіль, перець за смаком добре перемішайте і поставте у холодильник не менш ніж на 1 годину. Моркву натріть на великій тертці, цибулю поріжте кільцями, обсмажте на сковорідці в олії до напівготовності. Форму змастіть олією, викладіть половину печінки. На неї покладіть обсмажені моркву з цибулею. Потім покладіть другу половину печінки і добре розрівняйте. Запікати печінку у попередньо розігрітій до 190 градусів духовці. Через 40 хв дістаньте печінку з духовки, залийте збитим яйцем зі сметаною і знову поставте запікатися на 20 хв. Коли печінка спечеться, її можна прикрасити тертим твердим сиром і зеленню.

Торт «Золотий ключик»
Для коржів: 7 яєць, 2,5 скл. борошна, 1 ч. л. (з гіркою) соди, 1,5 скл. цукру, 3 ст. л. какао, 1 скл. подрібнених горіхів, 2 ст. л. меду. Для крему: 200 г масла, 1 банка (370 г) згущеного молока (вареного), горіхи.
Спочатку збити яйця з цукром до утворення пишної маси. Додати соду, гашену оцтом, мед і ще раз добре збити. Додати борошно, какао і добре перемішати ложкою або міксером. Додати подрібнені ножем горіхи і ще раз добре все перемішати. Тісто за консистенцією нагадуватиме густу сметану. Розділити тісто на три рівні частини. Викласти одну частину тіста у форму для запікання, застелену пергаментом. Поставити форму в нагріту до 180 градусів духовку і випікати приблизно 10 хв. Спекти 3 коржі, залишити, щоб охолонули. Для крему збити масло до побіління. Продовжуючи збивати, поступово додавати варене згущене молоко. Коли коржі добре охолонуть, змастити кожен корж кремом і посипати подрібненими горіхами. Останній корж прикрасити подрібненими горіхами. Залишити торт для просочування коржів кремом на 3-6 годин у прохолодному місці.

Смачні страви до новорічного столу

Пісочні «змійки»
100 г масла, 1 ст. л. цукрової пудри, 1 ст. л. борошна, 0,5 ч. л. ванільного цукру, 100 г чорного шоколаду, вишні без кісточок (зацукровані). Посипка для торта.
Всі компоненти, крім шоколаду й вишень, з’єднати, розмішати й покласти в кулінарний конус або звичайний пакет із плівки. Відрізати в нього кінчик і витиснути на змащене олією деко 8-10 змійок. Запікати в духовці 10 хв. Остудити. Шоколад розтопити, намалювати ним змійкам рот, брови і гребінь на спині. На шоколад приклеїти вишні і посипати присипкою.

Смачні страви до новорічного столу

Десерт із сиру з ананасами
400 г сиру, 200 г сметани, 200 г згущеного молока, 1 банка (400 г) ананасів, 25 г желатину, 50 г родзинок.
Ананаси можна відразу купити порізаними шматочками, так зручніше. Сік з ананасів злити, додати до нього желатин, добре розмішати і залишити на 1 годину. Поставити на водяну баню і розмішати до повного розчинення желатину. Родзинки залити окропом і залишити на 5 хв. Воду потім злити, а самі родзинки просушити на паперовому рушникові. Сир, сметану і згущене молоко добре перетерти блендером. Додати розчинений желатин із соком і ще раз добре перетерти блендером. Додати родзинки, порізані шматочками ананаси, все перемішати і висипати масу у силіконову форму. Поставити у холодильник на 3-4 години.

Цукерки «Домашній «Снікерс»
300 г сухого молока, 2 ст. л. како-порошку, 30 г масла, 50 г молока, 400 г горіхів (будь-яких), 1 скл. цукру.
Цукор, какао й рідке молоко змішати й, постійно помішуючи, довести до кипіння. Коли суміш закипить, зняти з вогню, додати подрібнені горіхи і масло. Перемішати й поступово додати сухе молоко. Вимішати тісто, що утворилося, до густої маси. Блюдо застелити харчовою плівкою. Із тіста зробити невеличкі кульки й викласти на блюдо. Накрити харчовою плівкою і на 2 год поставити в холодильник.

Смачні страви до новорічного столу

Морквяний рахат-лукум
800 г моркви, 8 ст. л. води, 300 г кукурудзяного крохмалю, 250 г цукру, 250 г ядер волоського горіха, 250 г кокосової стружки, 1 лимон.
Натерти дрібно моркву, додати цукор і тушкувати на середньому вогні в сотейнику, поки вона розм’якне і виділить сік. Ввести крохмаль і готувати при постійному помішуванні до загусання 30-40 хв. Додати цедру, подрібнені горіхи, перемішати і зняти з вогню. На деко покласти пергамент, на нього викласти суміш товщиною 2-3 см. Поставити в холодильник на ніч, потім нарізати шматочками і обваляти в кокосовій стружці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x