У Черкасах планують збільшити тариф на проїзд у маршрутках

У Черкасах планують збільшити тариф на проїзд у маршрутках

Тариф у міському пасажирському транспорті хочуть збільшити до 7 гривень. Відповідне питання обговорили на засіданні виконавчого комітету Черкаської міської ради 22 грудня.

«За» проголосували міський голова Анатолій Бондаренко, секретар міськради Юрій Тренкін («Батьківщина»), Сергій Тищенко («За майбутнє») та Віктор Беззубенко (ВО «Черкащани»).

Як зазначила директорка департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради Ірина Удод, економічна обґрунтованість збільшення тарифу є. Зокрема, це стосується зростання мінімальної зарплати, а також підвищенням цін на запасні частини, мастильних матеріалів та шин.

– Ми провели порівняльний аналіз. Є тенденція до того, що там, де запроваджено електронний квиток, ціна на проїзд нижча, де готівкою – ціна вище. З 1 серпня підняли плату за проїзд у Житомирі. Також плата зросла у Тернополі, Чернівцях, у великих містах, – зазначила Удод.

Міський голова Анатолій Бондаренко зазначив, що тариф поки що не встановлюється, а зараз розпочинається регуляторна процедура.

– Протягом місяця всі можуть подати свої пропозиції щодо регуляторної процедури. Ухвалене рішення повинні опублікувати в ЗМІ і лише після врахування всіх корективів, воно набуде чинності. Я прошу не займатися політиканством. Подивіться, з чого складається тариф, – зауважив Бондаренко.

Нагадаємо, востаннє тариф у Черкасах збільшили у 2018 році.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x