Нова звичка з “Новою Добою”

Нова звичка з “Новою Добою”

Біг – простий і ефективний спосіб стабілізувати вагу та підтримувати тіло у формі.

Фізичне навантаження допомагає зменшити ризики появи небезпечних захворювань, продовжує тривалість та якість життя, покращує настрій і самооцінку. При цьому все, що потрібно лише спортивний костюм та пара кросівок.

Пропонуємо переглянути ТОП-10 причин чому варто почати бігати.

 

Покращення самопочуття

Незалежно від того, як добре ви почуваєтеся зараз, біг гарантовано дозволить відчути себе ще краще. Ейфорія бігуна (позитивні емоції після бігу) з’являється завдяки виробленню гормонів щастя – ендорфінів і ендоканнабиноїдів. Під час одного з досліджень, результати якого опублікували в журналі «Medicine & Science in Sports & Exercise», фахівці визначили, що навіть мінімальна кількість фізичних навантажень, як-от 30 хвилин ходьби, можуть вплинути на настрій. А під час регулярних занять вдасться позбавитися затяжної депресії.

 

Підвищення самооцінки

Науковці засвідчили, що люди, які регулярно бігають серед мальовничих краєвидів на природі, показували значно вищу самооцінку та впевненість у собі порівняно з тими, хто не бігав взагалі. Психологи також довели, що у фізично тренованих людей самооцінка набагато вища, ніж у тих, хто не займається спортом.

 

Струнка фігура

Біг є чудовим способом для спалювання зайвого жиру і формування красивої фігури. Аби позбутися максимальної кількості калорій та перебудувати організм для подальшого прискорення обмінних процесів, необхідно пам’ятати про особливості бігу – низька швидкість, мале початкове навантаження, максимальна регулярність, аж до щоденної і проста техніка.

Вважають, що саме біг – найкращий вид навантаження для схуднення. Однак йдеться лише про регулярні фізичні вправи.

 

Бездоганне обличчя

Вірите чи ні, але біг позитивним чином впливає і на стан шкіри. За рахунок активного потовиділення з організму виводяться токсини, пори шкіри розкриваються, посилюється циркуляція лімфи – усе це призводить до значного поліпшення кольору і вигляду шкіри, зникнення целюліту і висипань.

 

Горда постава

Біг допоможе сформувати гарну поставу. Фахівці рекомендують бігати, тримаючи спину рівною, підборіддя піднятим, не сутулитися. Завдяки цій звичці і регулярним заняттям вдасться досягти гордої постави і, як результат, упевненого погляду.

 

Покращення стану колін і суглобів

Існує міф, що біг пошкоджує ноги і коліна, але це не так. Насправді пробіжки збільшують кісткову масу і навіть зменшують її вікову втрату. Результати тривалих досліджень американських учених з Бостонського університету не свідчать про те, що біг створює ризики для колін, а, радше, навпаки дозволяє поліпшити стан суглобів.

 

Зменшення ризику виникнення раку

В американському науковому журналі «Journal of Nutrition» оприлюднили огляд результатів 170 епідеміологічних досліджень, які засвідчили, що регулярні заняття спортом зменшують імовірність появи певних видів онкологічних захворювань. Зокрема, біг покращує якість життя онкохворих, які проходять хіміотерапію.

 

Профілактика серцево-судинних  хвороб

Помірні фізичні навантаження позитивно впливають на функціонування серця. Це відбувається завдяки зменшенню рівню «поганого» холестерину і збільшенню рівня «хорошого». Біг також допомагає знизити артеріальний тиск і поліпшує роботу серця.

Тим, хто вже страждає серцево-судинними захворюваннями, медики рекомендують бігати помірно і небагато, завдяки чому вдасться уповільнити розвиток супутніх хвороб.

 

Покращення сну

Людям, які страждають безсонням, рекомендують замінити снодійні пігулки на регулярний біг. Регулярні пробіжки позитивно впливають не лише на вирішення проблем із засинанням, а й на якість і кількість сну.

 

Збільшення продуктивності

Біг покращує розумові здібності, витривалість і допомагає залишатися сфокусованим. Так, під час експерименту за участю офісних працівників з Великобританії вдалося встановити, що в дні, коли учасники дослідження бігали вранці, вони були більш продуктивними на роботі порівняно з періодами, коли не здійснювали фізичне навантаження.

Подібні публікації

Реклама

5 1 голос
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x