Сенцов, Сущенко і Макеєв закликали Лукашенка звільнити «поневолених журналістів»

Сенцов, Сущенко і Макеєв закликали Лукашенка звільнити «поневолених журналістів»

Відомі колишні бранці Кремля та ОРДЛО – журналісти Роман Сущенко та Валерій Макеєв і режисер Олег Сенцов звернулись до Олександра Лукашенка щодо звільнення поневолених білоруських журналістів. Подробиці розповідає на своїй сторінці у мережі Фейсбук журналіст та громадський діяч, секретар Національної спілки журналістів України, який провів у полоні т.зв. «ЛНР» 100 днів, Валерій Макеєв.

 

29 травня у Шевченківському національному заповіднику «Тарасова Гора» відбулось відкриття виставки творів Романа Сущенка – відомого журналіста, митця, громадського діяча, колишнього бранця Кремля. Разом з тим, на «круглому столі», присвяченому  відкриттю виставки, було проголошено звернення щодо звільнення поневолених журналістів Білорусі.

 

Зокрема, у зверненні, спрямованому до Олександра Лукашенка, зазначається:

«… Затримання на Мінському летовищі білоруського журналіста Романа Протасевича 23 травня 2021 року стало певним рубіконом у взаємовідносинах влади Білорусі із абсолютною більшістю країн демократичного світу. Світове співтовариство обурене як порушенням прав пасажирів затриманого авіалайнера, так і порушенням прав журналіста.

Ми – представники творчої спільноти – журналісти, письменники, сценаристи, свого часу також, як і затриманий журналіст Роман Протасевич, були поневолені і перебували, хто у полоні незаконних збройних формувань, хто у в’язниці.

Журналісти не мають бути ув’язнені за здійснення своєї професійної діяльності.

Розуміємо, що у «сторони обвинувачення» може бути своє трактування діяльності журналістів.

Разом з тим, ми висловлюємо свою солідарність із усіма журналістами Білорусі, які сьогодні за різних обставин утримуються за гратами, та просимо Вас здійснити належні дії, щодо звільнення поневолених журналістів.

Першим таким кроком, просили б Вас якнайшвидше здійснити звільнення Романа Протасевича у будь-який прийнятний спосіб…»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x