Три садиби на березі Дніпра в Черкасах привернули увагу екологічної прокуратури

Три садиби на березі Дніпра в Черкасах привернули увагу екологічної прокуратури

Черкаська міжрайонна екологічна прокуратура розпочала перевірку додержання земельного та містобудівного законодавства у діяльності ТОВ при користуванні земельною ділянкою, розташованою у м. Черкаси в межах прибережно-захисної смуги р. Дніпро. Прокурори виявили факт самовільного будівництва трьох капітальних двоповерхових споруд в пляжній зоні Кременчуцького водосховища.

Про це «Новій Добі» повідомили в Дніпровській екологічній прокуратурі.

До проведення перевірки залучено працівників лінійного відділу в річковому порту міста Черкаси УМВС України в Черкаській області, інспекторів екологічної інспекції, архітектурно-будівельного контролю, Державної інспекції сільського господарства.

Прокурори виявили факт самовільного будівництва трьох капітальних двоповерхових споруд в пляжній зоні Кременчуцького водосховища річки Дніпро. Вказана земельна ділянка є природоохоронною територією та виконує водозахисну функцію, де заборонено будівництво будь-яких споруд, крім гідротехнічних, лінійних та гідрометричних.
Крім того, будівельні роботи розпочато без подання декларації про початок виконання робіт до Державної інспекції архітектурно-будівельного контролю в Черкаській області.

Відомості про кримінальне правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 3 ст. 197-1 КК України (самовільне будівництво). Процесуальне керівництво здійснюється Черкаською міжрайонною екологічною прокуратурою.

Одночасно, за клопотанням слідчого, погодженого з прокурором, судом накладено тимчасовий арешт на будівельну техніку, вживаються заходи на встановлення осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x