Розпочали ремонт обходу Звенигородки

Розпочали ремонт обходу Звенигородки

У межах програми Президента України #ВеликеБудівництво розпочалися роботи із відновлення обходу міста Звенигородка на автодорозі Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань. Ремонтні роботи проводяться на ділянці протяжністю 12,5 км від повороту на село Михайлівка і до перетину автодоріг Н-16 та Р-04. Про це інформують у пресслужбі САД у Черкаській області.

 

Востаннє цю ділянку автодороги державного значення Н-16 капітально ремонтували близько 40 років тому. Наразі ж тут проводять вирізання порослі, приступили до фрезерування старого зношеного асфальтобетонного покриття, відразу влаштовують основу дороги зі щебенево-піщаної суміші обробленої цементом та вирівнюючий шар крупнозернистого асфальтобетону.

Під час поточного середнього ремонту влаштують новий конструктив дорожнього одягу, який складатиметься з трьох шарів: основа зі щебенево-піщаної суміші обробленої цементом, вирівнюючий шар крупнозернистого асфальтобетону та фінішний верхній шар зі щебенево-мастикового асфальтобетону.

Також мостовики підрядної організації відремонтують п’ять водопропускних труб під автодорогою, відновлять міст через річку Гнилий Тікич у Звенигородці та шляхопровід на перетині автодоріг Н-16 та Р-04.

Підрядна організація: ТОВ «Автострада».

 

Автодорога державного значення Н-16 – транспортна артерія Черкащини, маршрут, що проходить через всю область зі сходу на захід, з’єднує лівобережну частину Черкащини із західною частиною, з містом Умань. Починається від міста Золотоноша, і проходить через міста Черкаси, Сміла, Шпола, Звенигородка, Тальне та Умань. Є найдовшою автодорогою Черкащини, протяжність Н-16 становить 208,1 км.

Торік у межах програми Президента України «Велике будівництво» на автодорозі державного значення Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань загалом відновили дорожнє покриття на 67,2 км.

Наразі ведуться ремонтні роботи з капітального та поточного середнього ремонтів на 12 ділянках дороги національного значення Н-16 загальною протяжністю 115,1 км у всіх районах Черкаської області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x