У черкаських дитсадках встановили вартість харчування

У черкаських дитсадках встановили вартість харчування

Виконавчий комітет встановив вартість харчування дітей в закладах дошкільної освіти Черкас та розмір батьківської плати на 2022 рік. Про це поінформували в пресслужбі департаменту освіти та гуманітарної політики.

За словами заступниці міського голови Анастасії Чубіної, тривалий час низька вартість страв у садочках міста, призводила до того, що норми харчування виконували на 50-60%.

–  Зараз ми маємо оновлене, якісне та збалансоване меню, де норми виконуватимуть на 100%. Завдяки цьому рішенню встановлена вартість дозволить виконати нові норми харчування повністю. Зауважу, що нам також вдасться зберегти пільги для категорійних дітей, – зазначила Чубіна.

Отже, з 1 січня 2022 року в черкаських садочках запровадять грошові норми харчування, як-от: для дітей віком від 1 до 4 рокiв – 40,72 грн., від 4 до 6 (7) років – 53,18 грн.

У ДНЗ санаторного типу №74 «Лісова пісня» вартість харчування для дітей становитиме: від 1 до 4 років – 63,48 грн., від 4 до 6 (7) рокiв – 85,04 грн., від 4 до 6 (7) років із цілодобовим перебуванням – 85,04 грн. Влітку під час оздоровчого періоду витрати збільшуватимуть на 10% на придбання свіжі овочі та фрукти.

Розмір плати, що вносять батьки залишається незмінним – 60% вiд фактичної вартості харчування. Натомість розмір батьківської плати для багатодітних сімей зменшать на 50%.

Безкоштовним буде харчування у дитсадочках у 2022 році для таких категорій:

– дітей-сиріт;

– дітей, позбавлених батьківського піклування;

– дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних групах;

– дітей з інвалідністю;

– дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;

– дітей з кількості внутрішньо переміщених осіб, дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів;

– дітей з кількості осіб, визначених у статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x