Заступник міністра охорони здоров’я обговорив розвиток медицини на Черкащині

Заступник міністра охорони здоров’я обговорив розвиток медицини на Черкащині

Заступник міністра охорони здоров’я України з питань євроінтеграції Олексій Яременко та голова Національної служби охорони здоров’я Наталія Гусак у межах робочого візиту відвідали Ватутінську міську лікарню 11 січня. Про це повідомили в пресслужбі ОДА.

Під час зустрічі вони поспілкувалися з головами громад і директорами лікарень Звенигородського та Уманського районів. Олексій Яременко закцентував увагу на ключових пріоритетах розвитку медицини в регіонах.

– Перший пріоритет для нас – це спроможна мережа закладів охорони здоров’я. Для нас важливо визначити роль і місце кожної лікарні в системі охорони здоров’я. Зараз йде процес планування госпітальних округів, що має завершитися впродовж пів року. Другий пріоритет – це підвищення заробітних плат середнього медичного персоналу та лікарів. Відповідну постанову ухвалять уже завтра, – зазначив заступник міністра охорони здоров’я України з питань євроінтеграції.

Він додав, що перед медзакладами стоятиме вимога забезпечити заробітну плату мінімум 20 тисяч гривень для лікарів і 13,5 тисяч гривень для середнього медичного персоналу.

У заході також взяли участь народний депутат України Сергій Нагорняк та заступниця голови Черкаської ОДА Лариса Кошова.

– Якісна медична допомога завжди для нас у пріоритеті. Щоб задовольнити потреби кожного пацієнта та медзакладу, у регіоні розробляють план розвитку госпітального округу. Згодом хочу зібрати на спільну нараду керівників медичних закладів районів і керівників громад, щоб заслухати пропозиції щодо удосконалення цього плану, а також обговорити всі питання, які турбують кожного, особливо в напрямі фінансової підтримки закладів охорони здоров’я, – зауважила Кошова.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x