Черкащину вперше презентували на найбільшому туристичному форумі світу

Черкащину вперше презентували на найбільшому туристичному форумі світу

Понад 10 тисяч учасників із майже 200 держав розповідали про найкрасивіші куточки своєї країни в Берліні на міжнародній туристичні виставці «ITB Berlin». Уперше на заході подібного рівня вдалося побувати й черкаській делегації.

– Це був дуже цікавий і насичений тиждень, – розповідає начальник відділу розвитку туризму та іміджевої діяльності департаменту інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків Анастасія Скрипченко. – Виставка – найбільша туристична подія в Європі та світі, на яку намагаються потрапити фактично всі країни й туроператори. Там можна отримати максимум інформації про найрізноманітніші культурні, історичні, природні об’єкти, які ваблять відпочивальників.

Розповідає власний кореспондент «Нової Доби».

Попри непросту ситуацію, все ж присутність представників України на заході справила позитивне враження на європейців.
– Особливо присутніх зацікавив банер із зображенням нічного Майдану з ліхтариками. Люди просто підходили й фотографувалися, розпитували, як нам зараз ведеться, висловлювали підтримку, – відзначає пані Анастасія.
Ситуація, що склалася, дуже широко обговорюється в світі. Всі новини в Німеччині починалися з Криму.
– Та попри це, відчувається інтерес до України туристичної. І Черкащина також має неабиякий потенціал, – відзначає Анастасія Скрипченко. – На виставці розповідали про маршрут на об’єкти, пов’язані з Шевченком, трипільськоб культурою, відпочинком у зелених садибах. До речі, останнє викликало особливе зацікавлення в німців. З їхнім напруженим, шаленим ритмом гостинність, природа й спокій черкаського села – саме те, що треба.

Однією з найбільших цікавинок став майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки.
– Дізнавшись про значення оберегу, іноземці й собі з охотою бралися до роботи. Тішило й приємно вражало, коли вбрані в ділові костюмі чоловіки та жінки в ошатних сукнях зосереджено виплітали ляльки, – говорить Анастасія. – Кожен забрав додому частинку України, а ще і по візитці, маючи намір побувати в нас.

До Берліна привезли черкасці й пресмачний коровай. І в останній день перебування в Німеччині пригощали всіх охочих на виставці.
– Іноземцям було важко зрозуміти, що ж це за така випічка: і не хліб, і не кекс, і не пиріг. Ажіотаж був просто неймовірний, поласувати хотів кожен, – пригадує начальник відділу. – А ще прихопили з собою жовто-блакитних стрічок, вони викликали справжній фурор. Усі, хто підходив, просили й чіпляли собі до одягу. Справді відчутні підтримка й небайдужість.

Перебуваючи в Берліні, черкащани побували й на святкуванні 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка. Захід улаштували посольство України в Німеччині та громадські організації.
– Дуже масштабний і багатолюдний, не очікувала, що прийде стільки поляків, грузинів, німців, які знають Шевченка й цитують його, – додає Анастасія. – Вшанування пам’яті Кобзаря було тісно переплетено з ушануванням Небесної Сотні. Шевченко став об’єднуючим фактором: коментуючи події, які відбуваються сьогодні, постійно зверталися до його творів. Дуже вразило, коли всі гуртом заспівали «Реве та стогне Дніпр широкий» і «Думи мої, думи…»

Додому повернулися з багатьма напрацюваннями й налагодженими контактами з десятками міжнародних туроператорів.
– Хоча й були непрості моменти, пов’язані з недоліками в інфраструктурі. Приміром, німцям важко збагнути, чому в Черкасах немає аеропорту, або ж прямого поїзда Берлін–Умань, – наголошує начальник відділу. – Та попри все, попереду багато цікавої роботи, і звісно, сподіваємося на тісну співпрацю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x