Компенсація за розтрощені внаслідок обстрілу вікна. Як її отримати черкащанам?

Компенсація за розтрощені внаслідок обстрілу вікна. Як її отримати черкащанам?

Компенсацію власникам квартир, які постраждали внаслідок влучання уламків російської ракети по середмістю Черкас 21 вересня 2023 року, нараховуватимуть у залежності від площі пошкоджених вікон, розповів виконувач обов’язків директора департаменту житлово-комунального комплексу черкаської міськради Андрій Наумчук. Виплати проводять із розрахунку 3 700 гривень за метр пошкодженого вікна.

«У кого одне вікно пошкоджене, у кого два. Були звернення, що п’ять вікон пошкоджені», − говорить Андрій Наумчук.

Також міська рада зобов’язалася відремонтувати дах на двох багатоквартирних будинках, що постраждали внаслідок влучання уламків ракети та вікна у під’їздах.

Аби отримати компенсації, спершу власник пошкодженого житла має звернутися до департаменту житлово-комунального комплексу міськради. Профільна комісії обстежить усі пошкодження та створить відповідний акт. Після цього потрібно звернутися до департаменту соціальної політики Черкаської міської ради за адресою: бульвар Шевченка 307, кабінет 401. Із собою власник квартири має взяти паспорт, ідентифікаційний код, право власності на житло та акт обстеження квартири.

«Тобто два рази потрібно буде звертатися. Я думаю, що це того варте, адже зараз наближається похолодання, без вікон буде важко. Та й гроші, можливо, не в усіх є. У кого вони були, люди заплатили за вікна авансом. Вони отримають компенсацію потім. Тим, у кого грошей нема, варто спершу звернутися до департаментів житлово-комунального комплексу міськради та соцзахисту», − каже пан Андрій.

Вікна власники квартир можуть обирати будь-яких виробників. Звертатися за консультаціями люди можуть і до департаменту житлово-комунального комплексу міськради за адресою: Байди Вишневецького 36, кабінет 512, або до Центру надання адміністративних послуг.

Зокрема, у Центрі надання адмінпослуг фахівці можуть проконсультувати, як правильно скористатися програмою «єВвідновлення». Ця програма передбачає грошову допомогу від держави на ремонт житла, пошкодженого через бойові дії. Максимальна сума якої становить 200 тис. грн. Відправити заяву, аби отримати виплати можна в застосунку «Дія», повідомляє його пресслужба. Гроші мають зарахувати заявникові, якщо:

* житло пошкоджене внаслідок нападу росії після 24 лютого 2022 року;

* підлягає відновленню та ремонту;

* знаходиться на підконтрольній Україні території;

* не було самостійно відремонтоване.

Виплати від програми «єВвідновлення» можна витрачати на будівельні матеріали та роботу підрядників, які є учасниками програми.

Після заповнення заявок із людиною має зв’язатися представник. Витратити гроші можна протягом дванадцяти місяців.

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x