Начальник Черкаської ОВА зустрівся із представниками дипломатичного корпусу

Начальник Черкаської ОВА зустрівся із представниками дипломатичного корпусу

Черкащина відкрита до міжнародної співпраці. Довготривалої, проектної, продуктивної. На цьому наголосив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець на зустрічі з представниками дипломатичного корпусу, акредитованих в Україні. Про це повідомляють у пресслужбі Черкаської ОВА.

Як він зауважив, усупереч війні така масштабна зустріч на Черкащині відбувається уперше. Тут зібралися представники Австрії, Польщі, Франції, Азербайджану, Латвії, Молдови, Нідерландів, Чорногорії, Грузії, Пакистану та ін. У планах насичена програма з виїздом на локації для перспективної співпраці.

–  Черкащина, на щастя, не була в окупації і має менше пошкоджень, аніж прифронтові території, – розповів Ігор Табурець. – Наші обов’язки як тилової області – економіка, бюджет, допомога нашим захисникам, забезпечення ВПО, відновлення поруйнованих регіонів, розвиток реабілітаційних спроможностей. Економічне шефство з боку країн для нас надактуальне.

Зокрема, мова йде про допомогу регіональному бізнесу у встановленні нових партнерств і виходу на нові ринки, сприяння створенню спільних підприємств.

– Якщо ми збільшуємо частку власних надходжень до бюджетів, то зменшуємо потребу допомоги від донорів, – пояснив керманич області. – Що більше ми відновлюємо робочих місць, то більше людей повернеться додому, а відтак зменшиться навантаження на країни, які прийняли українців із перших днів війни. Зараз наша країна у скрутному становищі. Ми потребуємо допомоги, але віримо в те, що настане час, коли ми будемо досить потужними і вигідними партнерами, зокрема в економічному сенсі.

Принагідно Ігор Табурець подякував усім, хто пліч-о-пліч із нами на шляху до Перемоги.

–  Попереду спільні плани й ініціативи, – наголосив він. – Працюємо на результат!

Нагадаємо, задля налагодження співпраці з міжнародними партнерами при Черкаській ОВА працює Регіональний офіс міжнародного співробітництва.

 

Більше новин у нашому телеграм–каналі − https://t.me/novadoba                                                                                                                 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x