У Черкаській області на фінансування ТрО та облаштування житла для ВПО спрямували понад 30 млн грн

У Черкаській області на фінансування ТрО та облаштування житла для ВПО спрямували понад 30 млн грн

При Черкаській ОВА продовжує працювати робоча група «Прозорість і підзвітність». Такі групи створені й у РВА регіону. Про їхню діяльність розповів начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. Інформує про це власний кореспондент «Нової Доби».

− Ми зараз моніторимо закупівлі всіх розпорядників коштів за низкою критеріїв: пріоритетність спрямування коштів, можливі ризики при закупівлях, публічний резонанс і в межах нашої компетенції відповідно реагуємо. Особливо звертаємо увагу на пріоритети витрачання коштів. Адже насамперед спрямування мають бути на підтримку Збройних сил України та цивільного захисту, стабільне функціонування критичної інфраструктури, сфери освіти, охорони здоров’я та соціального захисту, − зазначив Табурець.

За його словами, було проведено аналіз пріоритетності видатків, зокрема тих, що в зоні відповідальності Черкаської ОВА. За результатами ухвалили рішення про перерозподіл залишків субвенції з державного бюджету на фінансування територіальної оборони та облаштування місць для тимчасового проживання вимушено переміщених осіб. Усього ресурс, що направляється, становить понад 30 млн грн.

− За підсумками засідання робочої групи маємо декілька ініціатив. По-перше, враховуючи публічний резонанс щодо поновлення тендерів на утеплення двох шкіл із нібито завищеними цінами в Черкасах, йдеться про школи № 11 та № 12, звернулися до Держаудитслужби з ініціативою провести перевірку, − пояснив керівник ОВА. − Щодо закупівель Смілянського психоневрологічного інтернату вирішили провести службове розслідування, звернутися до правоохоронних органів для реагування в межах їхньої компетенції.

Під постійним контролем Черкаської ОВА перебувають проєкти з відновлення, зокрема відбудова багатоповерхівки в Умані, в яку в квітні поцілила російська ракета. Наразі тривають демонтажні роботи й закупівля матеріалів. Також йдеться про реконструкцію Паланського ліцею, тендер наразі завершений. Тут буде спільне фінансування Європейського інвестиційного банку та коштів місцевої територіальної громади.

− Окремо хочу наголосити саме щодо спрямування коштів на оборонні цілі. На початок листопада на це передбачено понад 900 млн грн. Саме 273 млн грн − за період серпня-жовтня цього року. Йдеться про спрямування коштів із бюджетів територіальних громад, − поінформував Табурець.

 

Світлина – пресслужба Черкаської ОВА

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x