На Черкащині стартувала акція «16 днів проти насильства»

На Черкащині стартувала акція «16 днів проти насильства»

Щороку в Україні з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». До неї долучилася і громада Черкаської області. У знак підтримки, люди у всьому світі пов’язують помаранчевою стрічкою свій одяг. Це офіційний колір протидії насильству, що символізує світле та вільне майбутнє.

 

Щороку в Україні з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Адже у світі постійно відбуваються війни, напади, дискримінація, приниження. Саме тому важливо збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у суспільстві, нагадати людям про те, що насильству немає виправдання, а також створити в конкретному регіоні соціальний простір, вільний від насильства.

Дати початку та завершення Всеукраїнської акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Шістнадцятиденний період акції охоплює наступні важливі дати:

У знак підтримки, люди у всьому світі пов’язують помаранчевою стрічкою свій одяг. Це офіційний колір протидії насильству, що символізує світле та вільне майбутнє.

Законодавством України передбачені заходи з протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства.

У вересні 2020 року Україна отримала офіційний статус учасниці «Партнерства Біарріц» – міжнародної ініціативи рівних прав і можливостей для всіх.

Метою партнерства є консолідація зусиль міжнародної спільноти та посилення відповідальності задля досягнення рівності жінок і чоловіків.

Втіленням зобов’язань, що взяла на себе Україна, став запуск торік «гарячої лінії» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей – 1547.

Якщо людина опинилась у складних обставинах, спричинених насильством в сім’ї чи його реальною загрозою, якщо стала жертвою торгівлі людьми та прагне повернутися до нормального життя, за телефоном «гарячої лінії» 1547 цілодобово консультанти готові надати психологічну підтримку, проконсультувати або зареєструвати відповідне звернення до державних органів.

 

За інформацію пресслужби Черкаської ОДА

 

Більше новин у нашому телеграмканалі − https://t.me/novadoba            

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x