Умань без Антона Яценка

Умань без Антона Яценка

Останнім часом в уманських політичних колах активно обговорюється думка про те, що тіньовий кардинал та багаторічний «батько міста», нардеп Антон Яценко готується до зміни округу, як то кажуть «милить лижі». Не даремно Антон Володимирович, який раніше ледве не кожного тижня приїздив до своєї виборчої приймальні в Умані, останні 3 місяці фізично не з’являється в місті. Свої накази залишкам команди передає через гінців. Так і працює цей кругообіг: туди везуть конверти з даниною, назад вказівки та розпорядження. А сам пан депутат в Умань ні ногою. Подейкують побоюється він реакції своїх виборців, особливо тих волонтерів та ветеранів, яких неодноразово та публічно принижував. Від борошна на голові до більш радикальних дій – відстань невелика. Недаремно окремі азовці публічно пообіцяли начистити обличчя депутату, який в перші дні війни займався відвертим саботажем, намагаючись всіляко ускладнити допомогу збоку Уманської громади ЗСУ.

Крім того, конфлікт між міським головою Умані Іриною Плетньовою та її колишнім керівником (Ірина Григорівна 2 скликання була офіційним помічником-консультантом А.Яценка) зайшов настільки далеко, що загрожує не тільки комерційним ґешефтам батька «тендерної мафії», але і елементарній свободі та безпеці. За результатами заяви уманського мера, СБУ порушило справу за сепаратизм та державну зраду щодо Антона Яценка. Щоправда нещодавно, народний депутат публічно оголосив про те, що справа закрита і питань збоку СБУ до нього немає. Воно може і правда, але як відомо зі старого радянського анекдоту «б’ють не по паспорту». І до речі, судячи з усього, Антон Володимирович серйозно стурбований питанням власної фізичної безпеки, оскільки буквально розкидається депутатськими зверненнями щодо загроз своєму життю та здоров’ю збоку різних фігурантів – починаючи від ветеранів АТО, місцевих журналістів та громадських діячів, чиновників міської ради, і закінчуючи цілим губернатором та, напевно, самим Зеленським. Ну то вже питання фантазії депутата, якого деякі опоненти неодноразово звинувачували, на додаток до усього, у вживанні невстановлених стимулюючих препаратів.

Якби там не було, але позиції Яценка в Умані поступово але послідовно зменшуються. Останнім відомим фактом став програш нардепом чергової справи про наклеп. За інформацією журналіста Володимира Гамалиці https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02vKKC6rZpNdh9Y2bWGfeAKmA1fXBTLaGvrmcGqQgpX61G1GbZMjQKvW7sG2yMz4Lel&id=100002965853264&paipv=0&eav=AfZPX00eyd2WGV5GKHKbMggk39kP8zJduvsrc3jZjWwhrpjWL4qRaD2aWDGQVORHJno&, який до речі також мав практику судової тяганини з Яценком, останній програв суд начальнику Черкаської ОВА, якого той спробував звинуватити у хабарництві. Чесно кажучи ситуація якась дивна. Яценко звинуватив Табурця у хабарництві в розмірі 100 тис. доларів. Той подав в суд. Суд виграв. Яценка зобов’язали спростувати інформацію і сплатити 1 гривню компенсації. А пише про це ані Табурець, ані Яценко, а журналіст Гамалиця. Щоправда він наводить дуже показову фразу пана Табурця, по відношенню до цієї справи: «Немає чого коментувати. Собака бреше, вітер носить. З Яценком ані про честь, ані про гідність говорити не доводиться». Якщо ця фраза генерала ГУР мала місце, тоді зрозуміло, що Антона Яценка справді списали з порядку денного. Він перетворився на камінчик в чоботі військового, який щоби не дошкуляв, просто витрусили з взуття.

Але на цьому неприємні новини для батька тендерної палати не закінчуються. Останнім часом, він регулярно потрапляє до об’єктиву журналістів-розслідувачів вже у Києві. То новий мерседес G-класу йому сестра дала в користування, то активісти знайшли чергову не задекларовану «хатинку» https://www.youtube.com/watch?v=KAHA8Fn494M нардепа, то суспільство дізналось про подарунок дружині Яценка у розмірі 58 млн.грн. Не вільно стало пану депутату не тільки в двоюрідній Умані, але і в рідному Козині та Печерську, де Антон Яценко періодично підживає у численних родичів – то у тестя на 1,5 тис. квадратних метрів маєтку, то у сестри в пентхаузі з видом на Дніпро.

Натомість, із оточення депутата, стало відомо, що командою було прийнято рішення змінити виборчий округ, не змінюючи інструментів роботи. Ті ж самі «виборчі сєткі», продуктові пакети та концерти, матеріальна допомога та піраміда десятників та сотників. Але вже не в Умані, а по сусідству, на Жашківщині у 199 в.о. Тут треба нагадати читачам, що цей округ свого часу вже мав досвід використання т.зв. «спеціальних виборчих технологій» із використанням контрольованої явки. Тоді носієм такого виборчого ноу-хау був колишній партнер Яценка по партії регіонів Валентин Нечипоренко.

Разом з цим, ця інформація може бути свідомим фейком. По-перше, для реалізації таких схем, Яценкові потрібна підтримка владної вертикалі. А як ми пам’ятаємо, начальник Черкаської ОВА не є прихильником нардепа. По-друге, навіть не беручи до уваги дату виборів, можемо сміливо припускати, що мажоритарна складова буде відсутня на найближчих парламентських виборах. Це означає, що цінність Яценка катастрофічно падає. Адже важко уявити, що якась політична сила готова розділити політичну відповідальність за інтеграцію відверто антиукраїнського політика до своїх списків. Навіть та ж сама Ю.Тимошенко, яка наприкінці своєї політичної кар’єри вирішила покришувати батька «тендерної мафії», навряд чи буде готова остаточно обнулити шанси партії, взявши його до списку.

Останні роки активно обговорювалось створення т.зв. «партії мажоритарників», яка могла б об’єднати таких собі «міцних господарників». Але по-перше, навіть в тій компанії Яценко був би більмом на оці. А по-друге, такий політичний двіж, який розпочали Яценко та Войцехівський на Черкащині, на самому старті показав свою безперспективність. Що по одному нардепу працюють силовики, що по іншому виникають питання у центрального керівництва держави. Політичний вплив цих двох політиків на Черкащині систематично послаблюються – вони втрачають не тільки позиції, але і окремих людей та цілі команди.

Саме тому, теза про зміну округу Яценком викликає серйозний скепсис. Разом з тим, факт залишається фактом, Умань для Яценка сьогодні закрита. Як, напевно, і Черкащина.

Проте найбажанішим для будь-якого черкащанина та, особливо, уманчанина, буде той момент, коли закриють самого Антона Яценка, убезпечивши все українське суспільства від муток, схем і політичної свідомості, породженої збоченою системою цінностей епохи Януковича.

 

Кирило Курінний

Реклама

1 4 голосів
Рейтинг статті
guest

1 Коментар
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Олександр

На даний час кирує містом Умань “темний кардинал” Андрій Дикун та його офіційне лице Ірина Плетньова (а заступник її це щось). Варто Антону Яценку приїхати до міста Умань, як ці куратори збиратимуть збіговисько із ти хто хоче лишитися на державних посадах із заздалегіть обговореними лозунгами. Антон Яценко не ангел, але те що роблять в місті Умань Плетньова та Дикун культурно називається “ДЄРЄБАН” , а так просто ЗЛОДІЇ. Можна навіть переконатися подивившись на аукціони по продажу державного майна.

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x