Захоплювалася комунізмом та окупантами: на Золотоніщині викрили прихильницю «руського міра»

Захоплювалася комунізмом та окупантами: на Золотоніщині викрили прихильницю «руського міра»

Прихильницю «руського міра», яка захоплювалася у соцмережах комунізмом та російськими окупантами, викрили на Золотоніщині. За скоєне жінці може загрожувати до п’яти років позбавлення волі, повідомляють про це в пресслужбі ГУ НП України в Черкаській області.

Прибічницею російської федерації та «лобісткою» радянщини виявилася 63-річна жителька Золотоніського району. Під час повномасштабного вторгнення держави-агресора жінка розміщувала у забороненій в Україні соцмережі «Однокласники» проросійські наративи й так звані «ностальгічні» дописи за комуністичним режимом. Окрім того, вона публічно виправдовувала та підтримувала збройну агресію військових формувань рф проти України.

Жінку викрили правоохоронці Золотоніського районного відділу поліції ГУНП в Черкаській області, спільно з працівниками СБУ, під процесуальним керівництвом Золотоніської окружної прокуратури.

На підставі зібраної доказової бази фігурантці повідомили про підозру за:

– ч. 1 ст. 436-1 (поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів),

– ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

За скоєне жінці може загрожувати до п’яти років позбавлення волі, із конфіскацією майна або без такої.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x