У Шполі вулицю Агатангела Кримського перейменували на вулицю Івана Носача

У Шполі вулицю Агатангела Кримського перейменували на вулицю Івана Носача

Віднедавна одна із міських вулиць та провулок Агатангела Кримського назвали на честь загиблого в зоні АТО земляка із с. Скотареве Івана Носача. Так вирішила топонімічна комісія за круглим столом у міській раді. Потому це рішення підтримали й міські депутати на V сесії міської ради об’єднаної територіальної громади VIII скликання, яка пройшла 22 серпня. «Нова Доба» про це дізналася в Шполянській міській раді.

Як зазначив голова топонімічної комісії Сергій Заєць, соціальна напруга серед мешканців тривала не один місяць. Тамтешні жителі категорично не підтримали назву Агатангела Кримського, яку присвоїла шполянській вулиці обласна топонімічна комісія виконуючи закон про декомунізацію.
В кінцевому результаті на останньому засіданні топонімічна комісія вирішила – перейменувати вулицю та провулок Агатангела Кримського на вулицю та провулок Івана Носача, бійця зі Шполянщини, який загинув за Україну в зоні АТО. А найближчим часом міську бібліотеку назвати ім’ям відомого українського письменника і діяча Агатангела Кримського

На минулому тижні жителі колишньої вулиці та провулка А. Кримського зібрались, аби сказати своє слово і урочисто прийняти нову назву Івана Носача.
У зібранні взяли участь й представники міської влади, а саме, секретар міської ради і депутат по відповідному виборчому округу Тетяна Каландирець, консультант з питань волонтерського руху у м. Шпола, Сергій Кепша, а також староста села Скотареве, Андрій Запісецький.
На вуличні збори жителі запросили дружину Катерину та дітей загиблого Івана Носача. Як повідомили мешканці, вони хотіли особисто вклонитися родині українського героя, висловити співчуття і подякувати за ратний подвиг сина, чоловіка і батька.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x