Незаконний видобуток корисних копалин: правоохоронці повідомили про підозру ексголові правління одного з акціонерних товариств області

Незаконний видобуток корисних копалин: правоохоронці повідомили про підозру ексголові правління одного з акціонерних товариств області

Підозру отримав колишній голова правління одного з акціонерних товариств області, яке займається видобуванням цінних корисних копалин на Черкащині. Йому загрожує до п’яти років позбавлення волі. Повідомляють про це в пресслужбі ГУНП України в Черкаській області.

Викрили факт незаконного видобутку корисних копалин та особу, причетну до протиправної діяльності, слідчі Головного слідчого управління ГУНП у Черкаській області та оперативники Управління стратегічних розслідувань ДСР Національної поліції України під процесуальним керівництвом Спеціалізованої екологічної прокуратури Черкаської обласної прокуратури.

У справі правоохоронці підозрюють колишнього голову правління одного з акціонерних товариств області. Він знаючи, що дія спеціального дозволу на користування надрами наказом Державної служби геології та надр України була зупинена, продовжив свою виробничо-господарську діяльність. Загалом фігурант незаконно видобув понад 2,5 тисячі тонн піску, а відтак державі завдано збитків на суму більш як мільйон гривень.

Під час слідства правоохоронці зібрали докази, які підтверджують причетність фігуранта до незаконної діяльності та повідомили йому про підозру у вчиненні двох кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин) Кримінального кодексу України.

Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від двох до п’яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x