Дев’ять напрямків із державної фінансової підтримки запрацюють для черкаських аграріїв

Дев’ять напрямків із державної фінансової підтримки запрацюють для черкаських аграріїв

Підтримати аграріїв області мають намір через спеціальні державні гранти. Подати документи та взяти участь у проєктах із державного співфінансування можна через «Дію». Загалом скористатись можливістю отримати державний грант на свій агропроєкт можна буде за дев’ятьма напрямками. Про це розповів директор департаменту агропромислового розвитку Черкаської ОВА Роман Косенко.

Роман Косенко повідомив, що гранти можуть бути надані на умовах співфінансування задля ведення садівництва, виноградарства та ягідництва. Вони надаватимуться для висадки нового саду, ягідника або виноградника площею від одного до двадцяти п’яти гектарів зі створенням нових робочих місць або залучення до роботи в фермерському господарстві нових членів господарств.

Гранти надаються у розмірі не більше 70 % від вартості проєкту. Але не більше 10 мільйонів гривень відповідно до суми витрат на один гектар.

Охочі отримати гранти також можуть відкрити своє тепличне господарство, переробне підприємство чи розвивати таку важливу галузь як меліорація. Зокрема, гранти надаються на будівництво модульної теплиці площею не більше двох із половиною гектарів. На будівництво 1000 модульних теплиць у розмірі не більше 70 % вартості проєкту будівництва модульної теплиці.

Для переробних підприємств розмір наданого гранту не може перевищувати 8 мільйонів гривень. Грант можуть отримати для створення одного переробного підприємства або ж збільшення потужностей виробництва, що вже існує.

При державній підтримці меліорації бюджетні кошти спрямовуються у вигляді бюджетної дотації товаровиробникам для реконструкції існуючих або будівництва нових меліоративних систем із використанням зрошення дощуванням чи краплинного зрошення. Також такі дотації надаються організаціям водокористувачів для відновлення насосних станцій.

При державній підтримці малих виробників отримувач повинен мати у власності або в користуванні від одного до ста двадцяти гектарів земель сільгоспризначення або мати у власності від трьох до ста голів ВРХ.

За словами посадовця, нині для аграріїв на Черкащині діє також пільгове кредитування під 5-7-9 %. Завдяки грантовим проєктам можна отримати часткову компенсацію вартості сільгоспотехніки та обладнання вітчизняного виробництва.

Тетяна Євген’єва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x