П’ятьох рейдерів, які захоплювали майно на Золотоніщині, судитимуть

П’ятьох рейдерів, які захоплювали майно на Золотоніщині, судитимуть

Слідчі поліції завершили досудове розслідування та передали прокуророві для скерування до суду матеріали кримінального провадження щодо п’яти фігурантів, які з підробними документами заволоділи майновими правами підприємства. У результаті оборудки учасники злочинної організації незаконно заволоділи цілісним майновим комплексом підприємства вартістю понад 160 мільйонів гривень. Про це інформують у ГУ НП України в Черкаській області.

Торік п’ятьом фігурантам слідчі повідомили підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України. Наразі обвинувальний акт за погодженням із Черкаською обласною прокуратурою щодо учасників злочинної організації скеровано до суду. Залежно від участі та ролі в злочинній діяльності їхні дії інкриміновані:

– ч. 1 та 2 ст. 255 (створення, керівництво злочинною організацією, а також участь у ній),

– ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 206-2, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 206-2, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації, вчинене у складі організованої групи),

– ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 206 (протидія законній господарській діяльності),

– ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України.

За найтяжчою з перелічених статей закон передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x