Понад 260 черкащан отримали мікрогранти на власну справу

Понад 260 черкащан отримали мікрогранти на власну справу

Жителі Черкащини продовжують розвивати власний бізнес за підтримки держави. У межах програми єРобота 263 черкащан  отримали майже 62 млн грн на розвиток власної справи. Про це розповіла заступниця начальника управління реалізації політики зайнятості Черкаського обласного центру зайнятості Алла Баранцова. Інформують про це в пресслужбі Черкаської ОВА.

Минулоріч гранти отримали 196 жителів області. Цього року до ОЦЗ надійшло 130 заявок на мікрогранти, із них уже підтримали 51.

– Метою програми є створення нових робочих місць, підтримка малого підприємництва, щоб економіка працювала, а податки поповнювали бюджети, – наголосила Алла Баранцова. – Загалом завдяки реалізації мікрогрантів уже вдалося створити понад 220 нових робочих місць в області. Гранти можна використовувати для започаткування власного невеликого стартапу: відкриття перукарні, кабінету манікюру чи швейної майстерні. Також гранти є засобом розширення вже чинного бізнесу. Найчастіше їх залучають на закупівлю обладнання. Загалом є дуже багато напрямів, за якими можна використовувати грантові кошти.

Бізнес-плани на мікрогранти фінансують від 50 до 250 тис. грн, гранти для ветеранів та одного із членів їхніх родин – від 250 тис. до 1 млн грн. Подати заявку можна через портал «Дія».

Отримати мікрогрант може як чинний підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності.

Для втілення бізнес-ідеї необхідно виконати прості кроки:

Заповнити заяву на порталі «Дія».

Приєднати до заяви складений бізнес-план.

Пройти перевірку ділової репутації та співбесіду в регіональному центрі зайнятості.

Отримати рішення Державного центру зайнятості та відкрити рахунок в Ощадбанку.

Отримати кошти та починати діяти.

Якщо ви бажаєте взяти участь у програмі, але не знаєте, як правильно спланувати свій бізнес, модете пройти навчальний курс щодо написання бізнес-плану в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості (графік консультування).

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x