Самобутній художник із Золотоноші Олексій Бурдій представив черкащанам першу персональну виставку

Самобутній художник із Золотоноші Олексій Бурдій представив черкащанам першу персональну виставку

Виставка має інтригуючу назву – «Ті, що залишились». І вже лише через неї автор переслідує амбітне завдання − спонукати глядача до глибоких роздумів. Олексія Бурдія як представника самобутньої творчої молоді у художніх колах вважають перспективним митцем на теренах сучасного українського мистецтва. Недарма багато із його робіт уже давно зберігаються в приватних колекціях. А сам художник є бажаним учасником та гостем багатьох творчих заходів та виставок. Художник родом із Золотоноші, нині творить та живе в Києві.

«Ті, що залишились» − це та серія робіт, яку Олексій Бурдій напрацював за останні чотири роки. Він зізнався, що залишив для експозиції найкраще. Решта художніх полотен роз’їхалася світом.

Також він прагне, аби глядач не просто споглядав його картини, а робив це осмислено.

− Двозначність у моїх картинах може бути й у назвах-підписах під картиною. Хочу спонукати глядача до копирсання у власних асоціаціях та трактуванні побаченого, − зізнався він під час презентації.

А в передмові до відкриття виставки написав:

«На мене сильно впливає те, що я бачу. Місце, де я живу, і мої стосунки з цим середовищем – основна тема, над якою я працюю. Моя творчість відображає моє ставлення до місця, в якому я живу, і викликає в мене емоції, а також моє сприйняття нових подій, умов і повсякденних реалій, що трансформуються в образні значення та оцінки й створюють особливий набір сенсів. Своє відображення вони знайшли в різнобарвних роботах і об’єднались у серію під назвою «PinkSoapOpera», де кожне полотно створює унікальну мозаїку сенсів та емоцій».

Олексій стверджує, що його «Ті, що залишились» − це й про тих людей, що залишились в Україні. Також це і про ті роботи, що залишились. Нікого ні з ким особисто автор не асоціює. Єдине, чого прагне художник, кожен сам для себе має дати відповіді на питання, що виникають після споглядання на них.

Присутній на презентації виставки черкаський художник Віктор Олексенко вважає, що Олексій Бурдій дійсно є самобутнім митцем, який вже віднайшов свій власний почерк, який не сплутати з чиїмось іншим.

Черкаський метр, художник Віктор Олексенко характеризуючи роботи Олексія Бурдія, заявив, що на українському образотворчому полі з’явилась досить молода та своєрідна особистість.

− Українське сучасне мистецтво таки розвивається завдяки саме таким молодим художникам, які привносять у нього щось особистісне, і щось дуже й дуже цікаве. Тема представлених робіт доволі глибока й філософська. Ця виставка є таким тематичним масивом, який зачіпає дуже складні проблеми й соціального життя, і мистецького, й інтелектуального. Варто підкреслити, що окрім того, що ці роботи є глибокими за змістом, але несуть у собі багатозначність. Кожну роботу можна прочитувати абсолютно по-різному.

 

Тетяна Євген’єва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x