Зниження температури, грози та рвучкий вітер: прогноз погоди на Черкащині

Зниження температури, грози та рвучкий вітер: прогноз погоди на Черкащині

Новий робочий тиждень розпочався зміною погоди. До Черкащини наближаються атмосферні фронти, які принесуть грозові дощі.

На поточному тижні погода Черкащини матиме дуже нестійкий характер, оскільки головними на синоптичній карті будуть циклони, а це зниження температури повітря, коливання атмосферного тиску, грозові дощі та рвучкий вітер.

Уже сьогодні вдень та найближчої ночі атмосферні фронти із Західної Європи зумовлять короткочасні грозові дощі та посилення вітру до 15−20 м/с.

Удень у вівторок, 16 квітня, погода ненадовго стабілізується. Температура вночі +7−9°, вдень +17−19°.

Із середи, 17 квітня, циклонічна діяльність активізується. Добре насичені вологою, температурно-контрастні циклони зумовлять «серйозні» дощі.

За три доби, 17−19 квітня, на Черкащині прогнозують 15−30 мм, а це 1,5−3 відра дощової води на квадратний метр, які покращать зволоження верхнього шару ґрунту та знизять пожежну напругу в лісах області. Температура знизиться вночі від 7−12° до 4−9° тепла, удень від 11−16° до 9−14° тепла.

За попередніми прогностичними розрахунками, у ніч на суботу, 20 квітня, до Черкащини надійде порція арктичного холоду, існує ймовірність заморозків. Температура вночі 1−6º тепла, удень 12−17º.

 

За інформацією Черкаського гідрометцентру

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x