У Черкаському перинатальному центрі медики виходили малюка, який народився з вагою 980 грамів

У Черкаському перинатальному центрі медики виходили малюка, який народився з вагою 980 грамів

У Черкасах медики виходили дитину, яка народилася вагою 980 грамів. Нині малюкові чотири місяці й він важить чотири кілограми і 600 грамів.

Малюк на світ зʼявився шляхом кесаревого розтину на 27 тижні вагітності мами, розповіла керівниця перинатального центру Черкас Наталія Лакуста, пише Суспільне.

За словами медикині, вагітна жінка потрапила до перинатального центру із загрозою викидня.

«Жінка поступила в перинатальний центр із високим тиском, була на збереженні 13 днів. Потім екстрено довелося зробити кесарів розтин. На терміні 27 тижнів дитинка народилася вагою 980 грамів. Із 20 січня лікарі відділення інтенсивної терапії боролись за життя хлопчика», − розповідають у медзакладі.

Від народження до виписки додому породілля з дитиною пробули майже два місяці:

«У відділенні ми пробули від моменту народження 1 місяць і 20 днів. Я відвідувала дитинку, виконувала догляд за ним, годувала й ходила на «кенгуру». Згодом малюка перевели до мене в палату й ми були постійно разом. Медичний персонал завжди був поруч. Допомагали, підказували й за це їм величезне дякую. Вони висловлювали велику підтримку, тому що важко було морально розуміти, що дитинка у важкому стані й від тебе нічого не залежить», − розповіла мама малюка.

Виписали малюка з вагою 2 160 грамів. Наразі хлопчику чотири місяці, він важить 4 600 грамів.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x