Із травня 7 черкащан офіційно отримали статус постраждалих від торгівлі людьми

На Черкащині не припиняють роботу із протидії торгівлі людьми. Так протягом семи місяців цього року вже 7 черкащан офіційно отримали статус постраждалих від торгівлі людьми. Такі дані називає фахівець БО «Від серця до серця», яка виявляє таких постраждалих та надає їм реінтеграційні послуги, а також допомагає в отриманні цих статусів у відповідних державних органах, інформує власний кореспондент.

Водночас при реінтеграційному центрі благодійної організації перебуває 23 особи, яких вдалося врятувати з лап «рабовласників» за останні два роки.
– Види експлуатації цих постраждалих – різні. Зазвичай, це змішана експлуатація – трудова і сексуальна. За 2017 рік маємо на опікунстві 3-х осіб, це діти-сироти, вихованці інтернатних закладів області, які також постраждали від торгівлі людьми, – розповідає Марина Стадник. – Нині ми активно працюємо над тим, щоб навчити фахівців соціальних установ – служби у справах дітей, соціального центру соціальних служб та інтернатних закладів – виявляти і протидіяти випадкам торгівлі людьми. Працюємо також із психологами та соціальними педагогами цих закладів, щоб вони могли надавати відповідну допомогу таким постраждалим та працювали на попередження. Також до активної роботи із протидії торгівлі людьми ми залучили сектор ювенальної превенції.

Також благодійники нині активно беруть участь у сприянні наданні офіційного статусу постраждалої особи від торгівлі людьми малолітній дитині, яку навесні мати намагалася продати за 15 тисяч гривень.
– Нині цей малюк перебуває в закладі «Малятко». Ми хочемо отримати для неї цей статус з кількох причин. По-перше, вона матиме право на повноцінне медичне обстеження, а також заклад, у якому вона перебуває отримає додаткову допомогу, а по-друге, ми апробуємо на практиці в Черкаській області цей механізм надання статусу дитині, що надасть нам змогу із державними службами спільно напрацювати такий досвід, – наголошує Марина Стадник.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x