«Скасовується медкарта для вступу в школу та дитячий садочок» – Олег Стадник

«Скасовується медкарта для вступу в школу та дитячий садочок» – Олег Стадник

За інформацією МОЗ України, скасовуються медкарти для школярів і студентів, а також талони на прийом і загальна диспансеризація. Натомість у роботі лікаря первинної ланки запроваджується міжнародна класифікація ІСРС-2. Про це «Нова Доба» дізналася від Олега Стадника, директора департаменту охорони здоров’я ЧМР, на «Фейсбук».

Диспансеризацію замінить модель регулярних скринінгових оглядів по групах ризику. Також скасовується медкарта дитини для вступу в школу та дитячий садочок.

«Загалом це позитивне явище. Диспансеризація справді в останній час перетворилась на певну формальність, при якій лікарі змушені були витрачати час на «бумагомарательство», породжуючи стоси паперів.

Чомусь згадалось, коли півтора роки тому ми почали впроваджувати в поліклініках міста електронну карту пацієнта, найбільший спротив серед медпрацівників викликала необхідність писати і в комп͗ютері і на папері. На що я просив потерпіти, бо вірив, що паперова документація відійде в архів історії медицини» – коментує Олег Стадник.

У коментарях до допису чиновник зауважує, що всі черкаські лікарі навчені використовувати комп’ютери у своїй роботі.
– Всі медпрацівники, які забезпечені комп͗ютерами, пройшли навчання на кафедрі інформатизації ЧДТУ. Лишається \”людський фактор\”. Особливість людської психології, яка пручається зміні сталого способу життя. Хто не захотів працювати в електронній реєстратурі, написали заяви «за власним бажанням», ті хто залишився, успішно освоїли комп͗ютер, – зазначає Олег Михайлович. – Із першого квітня стартує компанія вибору лікаря. Виберіть собі прогресивного, з усіма навичками роботи під сучасні вимоги.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x