Майбутні журналісти вчилися захищати права людини в медіа

Майбутні журналісти вчилися захищати права людини в медіа

Студенти-журналісти стали учасниками низки тренінгів із захисту прав людини в медіа, які спільно із запрошеними експертами провела Тетяна Бондаренко, завідувач кафедри журналістики, реклами і PR-технологій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Навчання тривало впродовж листопада – грудня 2017 року. Основна мета навчання – підвищення обізнаності у сфері прав людини, рівності й недискримінації, посилення чутливості ЗМІ до проблематики меншин та вразливих груп. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському національному університеті ім. Б. Хмельницького

Учасники практичного навчання запропонували й обговорили такі теми: як правильно висвітлювати інформацію про внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у медіа; ейджизм як один із найпоширеніших стереотипів у ЗМІ; гендерна нерівність у суспільстві; життя національних меншин у фокусі медіа; інформаційний супровід життя людей з інвалідністю та ін.

Запрошеними експертами стали Олександр Лавриненко, директор Черкаської громадської організації «Спільнота переселенців із Донецька та Сходу України»; Андрій Мозговий, студент Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького ННІ історії і філософії, колишній працівник компанії «Орифлейм», Наталія Земзюліна, голова Центру гендерних досліджень ЧНУ ім. Б. Хмельницького; Варду Марутян і Світлана Мартиросян, представниці Союзу вірменської молодів Черкаській області; Володимир Рашук, людина з інвалідністю, філософ за фахом, та ін.

Під час тренінгів студенти доводили актуальність порушених тем, формулювали поради для журналістів-початківців стосовно висвітлення цих тем у ЗМІ, аналізували приклади представлення захисту прав людини в усеукраїнських і регіональних виданнях, характеризували рекомендації медіа дослідників стосовно фахового висвітлення проблеми, спілкувалися з експертами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x