Учні відомого уманського художника відкрили безкоштовну виставку

Учні відомого уманського художника відкрили безкоштовну виставку

В Уманській картинній галереї запрацювала виставка, присвячена 100-річчю з дня народження іменитого художника Корнія Мікіндо. Саме він у 1954 році відкрив першу студію образотворчого мистецтва на Уманщині, яка діяла при міському Будинку культури. Про це «Нова Доба» дізналася із Департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА із посиланням на сайт 04744.info.

Під час відкриття виставки колишні учні Корнія Мікіндо знайомили уманчан зі своїми творчими доробками. В експозиції представлені 120 різноманітних робіт 35 учасників вернісажу.

– Школа Корнія Мікіндо увібрала в себе набагато ширший діапазон, ніж звичайна художня студія. Це поняття давно вийшло за часові та географічні кордони, – зазначили у прес-центрі Уманського державного педагогічного університету.

Завдяки наполегливій праці Корнія Мікіндо студія стала першим кроком у світ українського мистецтва для багатьох маленьких уманчан. Серед колишніх учнів художника – визначні митці, викладачі, члени спілок, дизайнери та архітектори.

Виставка робіт учнів Корнія Мікіндо діятиме впродовж місяця за адресою: вул. Андрія Кизила, 2.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x